3 redenen om een BHV herhalingscursus te doen

Door het volgen van een BHV cursus kun jij jouw officiële BHV certificaat behalen. En dan? Dan mag jij jezelf een BHV’er noemen. Daarbij stopt het niet, want na een jaar kun je een BHV herhalingscursus doen. Is dat aan te raden? Absoluut. Lees maar eens deze 3 redenen om een BHV herhalingscursus te doen.

reanimatiepop

Het is verplicht om je BHV-status te behouden

Wil jij BHV’er blijven, dan zul je een BHV herhalingscursus moeten volgen. Dus voor veel mensen is dit alleen al genoeg om zich in te schrijven voor een herhalingscursus. Waarom ben je anders BHV’er geworden? Omdat BHV zo belangrijk is, is het verplicht om jaarlijks een herhalingscursus te volgen indien je BHV’er wilt blijven.

Het is goed om je kennis op te frissen

Is die verplichting dan de enige reden om een herhalingscursus te volgen? Natuurlijk niet. Je doet een BHV herhalingscursus natuurlijk ook omdat je jouw kennis op wilt frissen. Het is goed om je kennis te herhalen en belangrijke handelingen opnieuw te oefenen. Voor de meeste BHV’ers geldt gelukkig dat zij zelden tot nooit beroep hoeven te doen om de kennis die gevraagd wordt bij ernstige calamiteiten. Maar die kennis en vaardigheden moet je wél hebben. Daarom is herhaling belangrijk. Zo zorg je ervoor dat de kennis paraat blijft.

Je leert automatisch nieuwe methoden en inzichten

Ontwikkelingen staan nooit stil. Ook op het gebied van BHV niet. Het is altijd mogelijk dat er weer nieuwe technieken en inzichten ontstaan. Dat kunnen kleine dingen zijn, maar soms ook grote en ingrijpende ontwikkelingen. Denk aan hoe de AED in recentere tijden onderdeel is geworden van BHV. Door een BHV herhalingscursus te doen, herhaal je niet alleen je kennis: je krijgt ook eventuele nieuwe kennis, technieken en vaardigheden aangeleerd.

Wil je BHV’er blijven? Schrijf je in voor de herhalingscursus

Heb jij een BHV diploma dat eerdaags verloopt en wil je BHV’er blijven? Schrijf je in voor de BHV herhalingscursus van ARBO centrum. Wij hebben tal van vestigingen door heel het land, dus er is altijd een vestiging bij jou in de buurt.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?