Welke werkhandschoenen voor de bouw?

De ene werkhandschoen is zeker de andere niet. Hoewel ze allemaal zijn ontworpen om een manier van bescherming te bieden, bieden verschillende soorten werkhandschoenen ook op verschillende manieren bescherming. Welke werkhandschoenen draag je in de bouw? Het spreekt voor zich dat je kiest voor stevige exemplaren. Maar aan welke eisen moeten ze nog meer voldoen en welk type sluit hier het beste op aan?

Stevige werkhandschoenen voor de bouw

Welke werkhandschoenen je in de bouw gebruikt, is voor een deel afhankelijk van de werkzaamheden die je uitvoert. Het verschil wordt vooral gemaakt door robuuste werkzaamheden of juist werkzaamheden met finesse. Denk in die eerste categorie aan het tillen van zware objecten en het bedienen van zware machines en gereedschappen. In de tweede categorie kun je denken aan het aanleggen van leidingen, om maar een voorbeeld te noemen.

 

Bij robuuste werkzaamheden heb je in de bouw ook behoefte aan robuuste werkhandschoenen. Dat zijn handschoenen gemaakt van sterke, slijtvaste materialen. Al dan niet voorzien van extra versteviging of grip. Gaat het om werkzaamheden waarbij het belangrijk is dat je geraffineerd kunt werken, dan kun je ook in de bouw bijvoorbeeld kiezen voor extra flexibele handschoenen. Deze bieden je de bewegingsvrijheid en precisie die je nodig hebt, terwijl ze ook voldoende mate van bescherming bieden. Voor het zwaardere werk kun je ze dan beter inwisselen voor extra stevige exemplaren. Deze bieden je een betere bescherming bij werkzaamheden waarbij je risico loopt op letsel aan je handen en je vingers.

Kortom: kijk naar wat bij je werkzaamheden past

Kijk dus goed naar de werkhandschoenen die het beste bij jouw werkzaamheden passen. Om het je eenvoudig te maken, kun je ook kijken naar iconen die afgebeeld zijn op de werkhandschoenen. Staat hier een hamer op, dan beschermen ze optimaal tegen een impact. Zie je een fles, dan beschermen ze tegen gevaarlijke stoffen. Verder kijk je naar de classificaties: A, B, C, D, E en P, in combinatie met een cijfer. Hoe hoger het cijfer, des te beter de bescherming op onder andere het gebied van snijweerstand, scheurweerstand en schokweerstand.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou