Welke werkbril op sterkte heb ik nodig?

Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden met risico op oogletsel is het cruciaal dat je jouw ogen goed beschermt. Het is natuurlijk net zo belangrijk om goed zicht te hebben. Je kunt ervoor kiezen om je correctiebril te dragen, met hier overheen een grote werkbril. Niet iedereen vindt dit even comfortabel dragen. Er is ook een andere mogelijkheid: een werkbril op sterkte. Vraag jij je af: welke werkbril op sterke heb ik nodig? Lees dan verder.

Wat is een werkbril op sterkte?

Een werkbril op sterkte combineert de bescherming van een werkbril met de corrigerende eigenschappen van een normale bril op sterkte. Wanneer je een werkbril op sterkte draagt, hoef je dus niet je eigen bril te dragen met een werkbril/veiligheidsbril hier overheen. Dat draagt een heel stuk comfortabeler. Maar welke werkbril op sterkte heb je dan nodig?

 

Voor het kiezen van een geschikte werkbril op sterkte zijn drie zaken van belang: kwaliteit, formaat en sterkte.

 

Natuurlijk wil je bij een werkbril op sterkte kunnen vertrouwen op kwaliteit. Deze werkbril vervult een ontzettend belangrijke functie. Oogschade kan zeer gevaarlijk en vaak permanent zijn. Door het dragen van de juiste bril zijn je ogen optimaal beschermd.

 

Formaat is daarom ook van belangrijk. Welke werkbril op sterkte je nodig hebt, hangt deels af van je werkzaamheden. Ben je goed beschermd met een wat compacter model, of heb je een werkbril nodig die je hele gezicht omsluit?

 

En dan natuurlijk de sterkte. Werkbrillen op sterkte zijn meestal verkrijgbaar tussen sterktes van -2 en +2. Bij hogere sterktes zijn vaak dikkere glazen nodig die niet kunnen worden verwerkt in een werkbril.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou