Welke veiligheidsbril nodig bij zagen en slijpen?

Voor diverse toepassingen zijn er diverse veiligheidsbrillen. Een goede veiligheidsbril is de beste manier om de ogen te beschermen tijdens het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden. De effectiviteit van de bril is sterk afhankelijk van of er gekozen is voor het juiste model. Een veiligheidsbril is dus nooit zomaar een veiligheidsbril. Welke veiligheidsbril is nodig bij zagen en slijpen? Lees waar een dergelijke veiligheidsbril aan moet voldoen.

Welke veiligheidsbril is nodig bij zagen en slijpen?

Wanneer je gaat zagen of slijpen, is er een risico op rondvliegende deeltjes. Deze mogen absoluut niet in het oog terechtkomen, want dan kunnen zij zorgen voor grote schade. Eén van de belangrijkste eisen die je aan een veiligheidsbril voor zagen en slijpen dient te stellen, is dat deze de ogen rondom goed beschermt. Deeltjes kunnen namelijk niet alleen van voren, maar ook van de zijkant komen.

 

Een bril die ook rondom de ogen goed beschermt en alle hoeken goed afsluit, is dus een must. Een dergelijk type bril kan echter wel een nadeel hebben wanneer deze gebruikt wordt tijdens werkzaamheden waarbij goed zicht essentieel is, zoals tijdens zagen of slijpen: condensvorming. Tijdens het werken kan een bril beslaan, met alle risico’s van dien. Daarom dient er gekozen te worden voor een ruimzichtbril.

Wat is een ruimzichtbril?

Een ruimzichtbril is een veiligheidsbril die, zoals de naam al doet vermoeden, zorgt voor een ruim zicht rondom. Dit is essentieel bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden. Daarnaast is een goede ruimzichtbril voorzien van ventilatieopeningen. Dankzij deze openingen zal de bril niet beslaan, ook niet wanneer deze wordt gebruikt in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid of wanneer de drager bezweet raakt. Vanzelfsprekend zijn deze openingen goed afgedekt zodat er geen splinters en deeltjes doorheen kunnen komen. Als laatste biedt een ruimzichtbril goede protectie rondom de ogen.

Ruimzichtbril kopen bij ARBO winkel

Koop jouw ruimzichtbril eenvoudig online in de webshop van ARBO winkel. Deze is voor slechts 5,95 euro verkrijgbaar. Hij draagt comfortabel en biedt perfecte bescherming volgens de EN 166 norm. Bovendien kan deze veiligheidsbril voor zagen en slijpen over een correctiebril gedragen worden en kan hij ook tijdens vele andere werkzaamheden worden gebruikt, bijvoorbeeld tijdens het werken met gevaarlijke stoffen.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.