Welke oordoppen dempen het meest?

Welke oordoppen dempen nu het meest? Dat is belangrijk om te weten omdat je altijd voldoende gehoorbescherming moet hebben. In sommige situaties zijn eenvoudige oordoppen al voldoende. In andere situaties moet je oordoppen met meer demping hebben. Dus: ben jij op zoek naar goede gehoorbescherming en wil je weten welke oordoppen het meest dempen? Lees dan verder.

Eenvoudige oordoppen zorgen al voor prima demping

Het aanbod oordoppen begint met eenvoudige wegwerp oordoppen. Dempen deze oordoppen het meest? Dat zou je nog verbazen. Eenvoudige wegwerp oordoppen dempen al snel meer dan 30 decibel. Daarom zullen zij in bijna alle situaties voldoen. Ze zorgen er in veel situaties voor dat het geluidsniveau acceptabel blijft en je veilig kunt werken. Bovendien zijn er verschillen in dempende eigenschappen. Van basis tot sterker dempend met extra filters.

 

Hoe sterk de oordoppen dempen is dus ook afhankelijk van het type: de gebruikte materialen, de kwaliteit en de certificering.

Nog meer demping met oordoppen op maat

Zij wegwerp oordoppen niet genoeg? Dan kun je een stapje hoger gaan en kiezen voor herbruikbare exemplaren. Deze zijn vaak wat steviger en ook steviger dempend. Meestal kiest men dan voor oordoppen op maat. Waarom dempen deze dan nog beter? Omdat ze op maat gemaakt zijn en de contouren van je oren volgen. Ze sluiten je gehoorgang dus perfect af en zorgen zo voor uitstekende bescherming. Ook omdat ze vaak gemaakt zijn van zeer goed dempend materiaal.

Oorkappen als alternatief

Oorkappen zijn een alternatief voor oordoppen. Oorkappen draag je over je gehele oor. Oorkappen zijn er in diverse soorten en categorieën, waarbij een zeer sterke demping mogelijk is. Zo sterk als goede oordoppen kunnen zij echter niet dempen, omdat je oorkappen over je oor draagt in plaats van in je oor. Qua draagcomfort zijn ze in veel gevallen wel prettiger. Bovendien kun je altijd een combinatie van oordoppen en oorkappen dragen als je dat wilt.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou