Welke kniebeschermers in de bouw?

Wanneer je in de bouw werkt, dien je te zorgen voor goede bescherming. Je maakt gebruik van diverse PBM, zoals een bouwhelm, gehoorbescherming en misschien ook een veiligheidsbril. Maar wat te denken van kniebeschermers? Deze draag je om je knieën te beschermen tegen bijvoorbeeld stoten en scherpe objecten. Maar zeker in de bouw hebben ze nog een belangrijke functie. De kans is groot dat je vaak op je knieën zit. Kniebeschermers zorgen er dan voor dat je geen zere knieën krijgt en je huid heel blijft. Maar welke kniebeschermers draag je in de bouw?

Welke kniebeschermers zijn handig in de bouw?

Je wilt je knieën goed beschermen en bovendien wil je comfortabel op je knieën kunnen zitten tijdens het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden. In de bouw zijn dan kniebeschermers met een hard of stevig vlak absoluut aan te raden. Zachte beschermers zullen onvoldoende bescherming bieden en te snel slijten. Een ander, uitstekend alternatief is een stevig kniestuk dat je draagt in een kniezak. Kies altijd voor een CE-gecertificeerde kniebeschermer.

Je moet goed kunnen blijven bewegen

Goede bescherming is dus belangrijk, maar draagcomfort ook. Wat je niet wilt, is een kniebeschermer die gaat knellen rondom je knie of waarvan de banden gaan snijden in je knieholte. Je moet soepel en prettig kunnen bewegen. Kies daarom voor een flexibele beschermer die goed met de vorm van je knie meebeweegt, maar die ook de bewegingen van je lichaam tijdens het werken volgt.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou