Wat zijn goede werkhandschoenen?

Dat is een belangrijke vraag om te beantwoorden. De ene handschoen is namelijk de andere niet. Wat een goede werkhandschoen is, hangt af van de kwaliteit van de handschoenen, maar ook van het gebruik. Werkhandschoenen komen in diverse soorten. Er zijn algemene werkhandschoenen, maar ook handschoenen die bedoeld zijn voor een specifiek gebruik. Het is belangrijk om dat te weten. Want wat een goede handschoen is voor het ene beroep, is dat niet automatisch voor het andere.

Wat zijn goede werkhandschoenen? Een overzicht

Wat zijn nu goede werkhandschoenen om te kiezen in een concreet geval? Om te beginnen schuilt een groot deel van de kwaliteit van de handschoenen in de categorie. Er zijn drie verschillende categorieën:

 

  • Categorie 1: bescherming tegen minimale risico’s

 

  • Categorie 2: bescherming tegen middelzware risico’s

  • Categorie 3: hoogste beschermingsgraad

 

Overigens zegt de categorie niet direct iets over de productkwaliteit van de werkhandschoen, maar wel over hoe goed de handschoen beschermt tijdens bepaalde werkzaamheden en omstandigheden.

De verschillende materialen

De meest toegankelijke werkhandschoenen worden vaak vervaardigd uit vinyl. Het voordeel hiervan is dat de handschoenen zeer soepel dragen. Ze bieden vrij weinig bescherming en vallen daarom bijna altijd in categorie 1.

 

Allround werkhandschoenen worden doorgaans deels vervaardigd uit regulier runderleer. Hoewel leer een stevig materiaal is, vallen deze handschoenen vaak in categorie 1. Dit betekent dat ze prima bescherming bieden bij alledaagse werkzaamheden waarbij handschoenen gedragen moeten worden. Voor particulieren zullen zij in de meeste situaties voldoen. Voor professionals moet er goed gekeken worden naar de aard van de werkzaamheden. Sommige allround werkhandschoenen vallen in categorie 2.

 

Werkhandschoenen voor zwaardere taken worden meestal vervaardigd uit PVC of polyurethaan. Meestal vallen deze werkhandschoenen in een hogere categorie (2 of 3) omdat ze bijvoorbeeld extra bescherming bieden tegen vloeistoffen of temperaturen.

Werkhandschoenen kopen bij ARBO winkel

In de webshop van ARBO winkel kan men direct werkhandschoenen kopen. Er is keuze uit diverse soorten en maten.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou