Wat kost een veilig hijsen certificaat?

Na het volgen van de cursus veilig hijsen, en het doen van examen, beschik jij over alle kennis die je nodig hebt om veilig met lasten te kunnen werken. En dat is best veel, want veilig hijsen en aanslaan van lasten is namelijk nog niet zo eenvoudig. Logisch dus dat je hier een cursus voor dient te volgen. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel certificaat. Maar wat kost een veilig hijsen certificaat? De cursus duurt één dag en kost excl. BTW € 225,00 per persoon.

Wat krijg je daarvoor?

Bij de kosten van een veilig hijsen certificaat zijn ook de kosten van het examen inbegrepen. Kortom: je betaalt voor een cursus, examen én het ontvangen van je officiële certificaat en Arbopas.

De cursusdag bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. Tijdens de theoriecursus leer je alle theorie over het aanslaan en verplaatsen van lasten. Daarna ga je in het praktijkdeel zelf aan de slag met de materialen. Uiteraard gebeurt dit onder begeleiding van onze gecertificeerde instructeurs.

 

Aan het einde van de dag weet je:

 

  • Hoe je juiste berekeningen moet maken;
  • De juiste beslissingen te nemen. Je weet van tevoren immers niet wat je kan tegenkomen op het werk. Er kunnen onverwachte situaties ontstaan;
  • Hoe je onveilige situaties herkent en voorkomt.

 

Vervolgens rond je de cursus af met een examen. Slaag je? Dan heb je het certificaat veilig hijsen en aanslaan van lasten verdiend. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Is een certificaat verplicht?

Een veilig hijsen certificaat is niet bij wet verplicht. Je moet alleen wel kunnen aantonen dat je over alle noodzakelijke kennis beschikt om veilig te kunnen werken. Het hijsen en aanslaan van lasten brengt namelijk behoorlijk wat risico’s met zich mee. Je werkt met zware lading. Je lading kan gaan zwenken of zelfs vallen. De gevolgen van een ongeval hierbij kunnen heel groot zijn. Daarom is het certificaat in veel gevallen toch verplicht. Vrijwel iedere werkgever zal dit van je eisen.

Waardevol op de arbeidsmarkt

Hoe meer kennis en specialisaties jij hebt, des te waardevoller je bent op de arbeidsmarkt. Met het diploma ‘veilig hijsen en aanslaan van lasten’ op zak, ben jij een interessante kandidaat voor werkgevers uit jouw sector.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou