Wat kost een certificaat veilig hijsen?

Je wilt zware lasten gaan hijsen? Dan is het verstandig om een certificaat veilig hijsen te behalen. Maar hoe doe je dit en wat kost een certificaat veilig hijsen eigen? Je behaalt het certificaat door het volgen van een cursus. Daarna doe je examen. De kosten bedragen € 225,- exclusief BTW, per persoon.

Waarom je het certificaat wilt halen

Voor het hijsen en aanslaan van lasten is het niet verplicht om in het bezit te zijn van een certificaat. Werkgevers kunnen dit wel van je eisen. Dat zullen ze ook vrijwel altijd doen. Ondanks dat het certificaat niet wettelijk verplicht is, wordt het vaak als verplicht gezien.

Het hijsen en aanslaan van lasten is namelijk niet zonder risico. Je werkt met zware lading die kan gaan zwenken of zelfs kan vallen. Je kan zelfs de controle verliezen over je lading. Gebeurt er een ongeval, dan kunnen de gevolgen enorm zijn. Werk daarom nooit zonder certificaat. Met het certificaat kun je aantonen dat je capabel bent.

De cursus

De cursus veilig hijsen kan je voorbereiden op al deze risico’s. De cursus duurt één dag en kost € 225,00 exclusief BTW, per persoon. Het is een goede investering. Want hoe meer kennis jij hebt, des te waardevoller je bent voor werkgevers. Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan werkt het diploma ‘veilig hijsen en aanslaan van lasten’ zeker in je voordeel.

 

Gaat er dan toch wat mis?  Dan is het aan jou om te bewijzen dat je in staat bent je werk veilig uit te voeren. Maar ook dat het ongeval of de calamiteit niet heeft plaatsgevonden omdat jij onvoldoende kennis van veilig hijsen had. Met een certificaat veilig hijsen heb je dit bewijs.

Wat leer je tijdens de cursus?

De cursus veilig hijsen en aanslaan van lasten leert jou alles wat je weten moet om veilig met lasten te kunnen werken. Tijdens de theoriecursus leer je alle theorie over het aanslaan en verplaatsen van lasten. In het praktijkdeel ga je zelf aan de slag met de materialen. Uiteraard onder begeleiding van onze gecertificeerde instructeurs.

Wanneer hijs je veilig?

Veilig hijsen doe je niet alleen, maar altijd samen. Daarom is communicatie van levensbelang.

 

Je hijst veilig als:

  • Er goed en duidelijk heen en weer contact is via de portofoon;
  • Als duidelijk is wat je wilt hijsen en waarheen;
  • Er duidelijke aanwijzingen worden gegeven;
  • Iedereen op zijn plek blijft;
  • Er geen afleiding is.
Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou