Wat kost een reachtruck?

Wanneer je in het bedrijf met regelmaat zware ladingen (op pallets) moet verplaatsen, heb je behoefte aan een voertuig dat hiervoor kan zorgen. Een reachtruck is een populaire keuze. Een reachtruck biedt je bijna alle voordelen van een heftruck, plus enkele unieke voordelen, maar kost doorgaans minder. Maar wat kost een reachtruck dan? De kosten van een reachtruck zijn sterk afhankelijk van het merk en type dat je koopt. Sommige fabrikanten zijn nu eenmaal duurder dan andere. Bovendien heb je vaak de keuze uit verschillende modellen met uiteenlopende hefvermogens.

 

Ook moet je niet alleen aan de aanschafkosten van een reachtruck denken, maar ook aan gebruik en onderhoud. Dit zijn de factoren die de kosten van een reachtruck bepalen.

Wat kost een reachtruck wanneer je deze nieuw aanschaft?

Wanneer je wilt weten wat een reachtruck kost, kijk je natuurlijk eerst naar de aanschaf hiervan. Een nieuwe reachtruck kost over het algemeen tussen de 20.000 en 50.000 euro. De prijs is niet alleen afhankelijk van het merk dat je kiest. Het hefvermogen is ook van grote invloed. Een compacte reachtruck is voordeliger geprijsd dan een groter model met een langere mast en hoger tilvermogen.

Wat kost een gebruikte reachtruck?

Voor veel organisaties is een gebruikte reachtruck een prima keuze. Een gebruikte reachtruck koop je doorgaans voor 3.000 tot 10.000 euro. Ook nu geldt weer dat de prijs afhankelijk is van merk en model. Ook de leeftijd en staat van de reachtruck spelen nu een rol.

De overige kosten van reachtrucks

Zoals we in de inleiding al schreven, dien je om te weten wat een reachtruck kost niet alleen te kijken naar de aanschafprijs. Je dient ook rekening te houden met gebruikskosten. Enkele kosten waar je aan moet denken, zijn verzekering, onderhoud en keuringen, afschrijving, reparaties en brandstofkosten. Deze kosten kunnen per exemplaar verschillen. Laat je dus goed informeren.

Voor het keuren van een reachtruck betaal je meestal tussen de 150 en 200 euro. Een andere (kleine) kostenpost die wij willen benoemen, zijn de kosten van opleidingen. Een reachtruck mag alleen worden bestuurd door medewerkers met een geldig reachtruck certificaat. Bij ARBO centrum worden er reachtruck cursussen verzorgd vanaf  225,- euro exclusief BTW per deelnemer. Bij meerdere deelnemers zijn groepscursussen mogelijk.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou