Wat is het verschil tussen verschillende blusdekens?

Wil je een blusdeken aanschaffen? Dat is een verstandig besluit. Er zijn veel verschillende blusmiddelen verkrijgbaar. Voor het blussen van een persoon die in brand staat, is in de meeste gevallen een blusdeken het meest effectief. En het veiligst. Maar welke blusdeken moet je hebben en wat is het verschil tussen verschillende blusdekens?

Wat is het verschil tussen verschillende blusdekens? Ze werken allemaal hetzelfde

Je wilt weten wat het verschil is tussen verschillende blusdekens. Dan is het goed om te weten dat alle blusdekens hetzelfde werken. De blusdekens die wij verkopen, zijn allemaal vervaardigd uit brandbestendig materiaal en voorzien van een extra brandwerende coating.

 

Dankzij hun brandbestendigheid kunnen blusdekens een persoon (of andere brand) blussen door deze te verstikken. De blusdeken snijdt de zuurstoftoevoer van de brandhaard af. Zonder zuurstof kan vuur niet branden en dus zal de brand doven.

Wat is het verschil dan wel?

Het verschil tussen verschillende blusdekens die je vindt in onze webshop zit ‘m in het formaat en in de verpakking. Blusdekens zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Denk goed na over het formaat dat je nodig hebt. Wil je een blusdeken gebruiken om eventueel kleine branden van vaste stoffen of apparaten te blussen, dan heb je in veel gevallen geen heel grote blusdeken nodig. Voor het blussen van een persoon die in brand staat, raden wij wel aan om een blusdeken in een groot formaat te bestellen. De kans is aanwezig dat je deze persoon namelijk helemaal dient te omwikkelen.

 

Je kunt je ook afvragen: waarom zou je niet meteen de grootste blusdeken aanschaffen? Vooral particulieren bestellen blusdekens vaak in een “softbag”, een zachte verpakking. Deze is eenvoudig op te bergen in een kast. Of het nu gaat om een klein of groot exemplaar. Zorg er echter wel voor dat de deken altijd eenvoudig te pakken is.

 

Het tweede verschil is de verpakking. Je kunt blusdekens kopen in een softbag, maar ook in een hardcase. Koop je deze in een hardcase, dan zit-ie dus in een harde verpakking, een soort koffer. Waarom zou je hiervoor kiezen? Voor bedrijven is dit meestal de beste keuze. Dit omdat je de koffer bijvoorbeeld aan de muur kunt hangen. Hij is dan duidelijk zichtbaar, maar de deken is ook beschermd tegen een stootje.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou