Wat is een orderpicktruck?

Een orderpicktruck staat ook wel bekend als ‘orderverzameltruck’. Het is een speciale magazijntruck die specifiek gebruikt wordt voor het verzamelen van goederen waarbij de collies direct op de pallets worden geplaatst. Waarom kiest men precies voor het inzetten van een orderpicktruck?

Waarom een orderpicktruck inzetten?

Een orderpicktruck inzetten brengt veel gemak met zich mee. Zo kost het verzamelen van goederen minder tijd, doordat de orderpicker minder hoeft te lopen. Ook kunnen er meer artikelen tegelijk verzameld worden. Op een orderpicktruck is vaak best wat ruimte. Producten hoeven niet gedragen te worden of in een aparte mand worden gestopt. De werkzaamheden gaan daardoor sneller, wat ook het bedrijf meer oplevert.

Welke orderpicktrucks zijn er?

Er zijn twee soorten orderpicktrucks te onderscheiden, namelijk de horizontale orderpicktruck en de verticale orderpicktruck. Beide trucks hebben een andere grijphoogte. De horizontale orderpicktruck wordt veel gebruikt voor order verzamelen tot het eerste niveau van stellingen. hierdoor worden er in kortere tijd meer picks behaald. Met de verticale orderpicktruck kunnen er producten van hogere grijphoogtes gepakt worden.

Mag je een orderpickertruck zomaar besturen?

Een orderpickertruck mag je niet zomaar besturen. Het is een bedrijfsvoertuig. Hiervoor dien je een certificaat behalen. Dit kan gelukkig in één dag. Je leert in de cursus alle regels omtrent het omgaan met de orderpicktruck die volgens de veiligheidsvoorschriften van de arbeidsinspectie gelden. Je leert zowel theorie als in de praktijk over de orderpicktruck. Zo verkrijg je alle kennis en vaardigheden bij je die nodig hebt om de orderpicktruck op een veilige en verantwoorde wijze te besturen. De cursus sluit je af met een examen. Rond je dit examen succesvol af, dan krijg je een orderpicktruck certificaat en een ARBO pas. Dit speciale certificaat is 5 jaar geldig. Je kunt hiermee aantonen aan je (potentiële) werkgever dat je over alle kennis omtrent de orderpicktruck beschikt.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou