Wanneer is een veiligheidsbril verplicht?

 Het dragen van een veiligheidsbril is verplicht in vrij veel gevallen. In elke werkomgeving waar er een risico bestaat op splinters of waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen is een veiligheidsbril sowieso verplicht. Dit is ook te zien aan de aanwezige stickers op locatie. Wanneer er een oogbescherming sticker is geplaatst, is het verplicht om een veiligheidsbril te dragen.

Een veiligheidsbril voorkomt ernstig letsel

Elk jaar gebeuren er helaas duizenden ongelukken in risicovolle omgevingen. De aard van de ongelukken loopt sterk uiteen, net als de ernst van het letsel. De ogen behoren echter vrijwel altijd en overal tot de meest kwetsbare lichaamsdelen. Oogletsel heeft vaak ook zeer ernstige gevolgen. Het dragen van een veiligheidsbril helpt om de ogen te beschermen en daarmee ernstig letsel te voorkomen.

 

Zelfs een klein ongelukje kan al behoorlijk letsel aan de ogen veroorzaken. Niet voor niets is er in alle omgevingen waar de ogen risico lopen oogspoeling aanwezig. Kleine stofdeeltjes zijn al genoeg om irritatie en pijn te veroorzaken. Zonder bescherming is die kans groot. Maar wat te denken van een kleine splinter of metaaldeeltje? Of een spetterende stof die in de ogen terecht komt? Het dragen van een veiligheidsbril is een kleine moeite en voorkomt mogelijk veel leed.

Koop veiligheidsbrillen online

Een veiligheidsbril is dus vaak verplicht. Ook wanneer het dragen van deze bril niet verplicht is, staat het eenieder natuurlijk vrij om deze te dragen. Veiligheid gaat immers boven alles. Voor het aanschaffen van veiligheidsbrillen, maar ook waarschuwingsstickers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen kan men in de webshop van ARBO Winkel terecht.

 

Werkgevers zijn dus in veel gevallen verplicht om veiligheidsbrillen aan medewerkers te verstrekken. Ook dienen zij te zorgen voor voldoende zichtbare waarschuwing op plekken waar deze verplichting geldt. Van werknemers wordt uiteraard verwacht dat zij verantwoordelijk met het gebruik van de brillen omgaan.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.