Wanneer draag je een veiligheidsbril op sterkte?

Veilig kunnen werken is cruciaal. Voor medewerkers die een bril op sterkte dragen, kan het dragen van standaard veiligheidsbrillen niet voldoende veiligheid bieden. Zij lopen dan het risico niet goed genoeg te kunnen zien. Hier komt een veiligheidsbril op sterkte om de hoek kijken. Maar wanneer moet je zo’n bril dragen?

Wat is een veiligheidsbril op sterkte precies?

Een veiligheidsbril op sterkte is een speciale bril die ontworpen is om de ogen te beschermen tegen mogelijke gevaren op de werkvloer, zoals rondvliegende deeltjes of chemicaliën. Normaal gesproken hebben deze brillen geen sterkte. Ze zijn ook op sterkte te krijgen. Hierdoor kunnen brildragers een veiligheidsbril dragen zonder dat zij hun eigen correctiebril hoeven te dragen.

 

Het is ontzettend belangrijk om een veiligheidsbril op de juiste sterkte te dragen als je geen perfect zicht hebt. Je moet veilig en nauwkeurig kunnen werken om fouten te voorkomen en risico’s te vermijden. Dat kan alleen wanneer je goed zicht hebt. Een veiligheidsbril op de juiste sterkte garandeert dit.

Wanneer draag je een veiligheidsbril op sterkte?

Wanneer je een veiligheidsbril op sterkte draagt is heel eenvoudig: je draagt deze wanneer je een correctie nodig hebt en de situatie vraagt om het dragen van een veiligheidsbril.

Bij veel werkzaamheden in onder andere de bouwsector, laboratoria, fabrieken of bedrijven waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen is het dragen van een veiligheidsbril verplicht. Heb jij een sterkte? Draag dan een veiligheidsbril op sterkte. Deze zijn meestal verkrijgbaar in sterkten van -2 tot +2.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.