Waarom een rolsteiger cursus?

Waarom zou je een rolsteiger cursus volgen? Voor zowel beginnende als ervaren werknemers in de bouw is deze cursus een must. In de bouw werk je regelmatig op hoogte of moet je een steiger beklimmen. Een rolsteiger is een speciale steiger die een of meerdere werkvloeren bevat, en die op wielen kan worden verplaatst. Een rolsteiger cursus volgen is om onderstaande redenen zeker aan te raden.

Je leert hoe je een rolsteiger juist moet opbouwen

Al voordat je de rolsteiger beklimt, heb je baat bij een rolsteiger certificaat. Je moet de rolsteiger op de juiste wijze kunnen opbouwen. Dit leer je tijdens de rolsteiger cursus. Zo kun je zorgen voor voldoende veiligheid tijdens het opbouwen van de rolsteiger. Een juiste opbouw van de rolsteiger is immers de basis om hier veilig mee te werken.

Ongeval of calamiteit? Jij hebt bewijs

Een rolsteiger cursus volgen is ook handig voor als je ooit te maken krijgt met een ongeval met de rolsteiger. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Als dit door onkunde gebeurt, zal dit je kwalijk genomen kunnen worden. Laat je echter een geldig rolsteiger certificaat zien, dan is onkunde als oorzaak al uitgesloten. Je toont daarmee aan dat je de benodigde kennis hebt opgedaan over de rolsteiger.

Je gaat veilig te werk

Als je een rolsteiger cursus gevolgd hebt, heb je geleerd hoe je zo veilig mogelijk kunt werken. Als je jouw rolsteiger certificaat behaald hebt, weet je precies waar je op moet letten bij het gebruiken van de rolsteiger. Zo kun je jouw werkzaamheden op de rolsteiger zowel veilig als goed verrichten.

Je kunt je certificaat al in één dag halen

Je kunt meteen een rolsteiger cursus volgen en je certificaat behalen in één dag. Ook daarom hoef je het volgen van een cursus dus niet te laten.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou