Op welke manieren kan ik me voorbereiden op een hoogwerker examen?

Ga jij binnenkort het hoogwerker examen doen? Dan is het fijn om je te kunnen voorbereiden zodat je weet wat je kan verwachten. Hoe kan je je goed voorbereiden op het examen?

1. Doe een proefexamen

Door een proefexamen te doen weet je van tevoren hoe het echte examen eruit ziet, want de proefexamens zijn zo ontwikkeld dat de vragen helemaal zijn afgestemd op het echte examen.

2. Zo vaak als je wilt

Heb je je ingeschreven voor het proefexamen? Dan mag je zo vaak oefenen als je wilt. Twijfel je of je voldoende weet? Maak gewoon nog een examen. Het is helemaal gratis.

3. Volg de cursus hoogwerker

Heb je het proefexamen gedaan, maar beschik je nog niet over voldoende kennis om te slagen? Of ben je gewoon op zoek naar een andere manier om je voor te bereiden? Volg dan de cursus hoogwerker. Tijdens de cursus hoogwerker leer je zowel in theorie als in praktijk alles wat je weten moet om veilig te kunnen werken. Het examen is bij de prijs inbegrepen. Dus heb je de cursusdag afgerond, dan kan je meteen beginnen met het examen.

Waarom is een hoogwerker cursus zo belangrijk?

De hoogwerker is een zwaar en krachtig voertuig. Door gewicht en afmetingen kan een hoogwerker enorme schade aanrichten. Zeker wanneer de hoogwerker verkeerd wordt gebruikt.

Volgens de Arbowet valt werken met een hoogwerker onder ‘werken op hoogte.’ Tijdens de  hoogwerker cursus gaat we specifiek in op de aandachtspunten en risico’s die komen kijken bij het werken met een hoogwerker. Je oefent met realistische situaties om veilig en verantwoord met de hoogwerker te kunnen werken.

 

De cursus veilig werken met de hoogwerker duurt één dag en bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. Heb je de cursus met goed gevolg afgerond? Dan ontvang je het hoogwerker certificaat.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou