Waar kan je een veiligheidshesje voor gebruiken?

De term “veiligheidshesje” zegt eigenlijk al waarvoor je dit hesje kunt gebruiken. Voor veiligheid. Die van jezelf en van anderen. Maar waarvoor gebruik je zo’n hesje concreet? Wanneer draag je het en wat zijn de voordelen? Voorop staat dat een veiligheidshesje altijd voor meer veiligheid zorgt. Maar er zijn veiligheidshesjes voor algemeen gebruik en voor specifiek gebruik. Lees hier hoe dat werkt.

De hoofddoelen van een veiligheidshesje

Een veiligheidshesje gebruik je bijna altijd voor één van de volgende doelen:

 

  • Om extra goed zichtbaar te zijn en op te vallen
  • Voor zichtbaarheid in het donker
  • Om te zorgen voor herkenbaarheid of een functie duidelijk te maken

 

Gaat het alleen om het eerste of het tweede punt, dan zijn vrijwel alle veiligheidshesjes geschikt. Zorg er bij gebruik in het donker wel voor dat je altijd kiest voor een veiligheidshesje met reflecterende strepen. Deze strepen zorgen ervoor dat licht zeer fel wordt teruggekaatst. Hierdoor ben je ook in het donker extra goed zichtbaar. Bijvoorbeeld langs de weg.

 

Het derde doel zorgt ervoor dat er veel verschillende veiligheidshesjes zijn. Ze kunnen namelijk ook gebruikt worden voor specifieke rollen en functies.

Je functie duidelijk maken met een veiligheidshesje

Met een veiligheidshesje val je dus altijd op. Maar soms is alleen een opvallende kleur niet genoeg. Er zijn twee manieren om met een veiligheidshesje de functie van de drager duidelijk te maken. Zo kun je de kleur van het hesje laten corresponderen met de kleur van de bouwhelm. Deze kleuren hebben namelijk een betekenis. Maar je kunt ook kiezen voor een hesje met opdruk. Denk bijvoorbeeld aan de tekst “BHV” of “Beveiliging”. Zo is voor iedereen direct duidelijk wat je functie is.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Waarom een veiligheidshesje?

Waarom een veiligheidshesje? Iedereen kent het veiligheidshesje. Een veiligheidshesje is een felgekleurd hesje, voorzien van reflecterende banen. Veiligheidshesjes hebben een belangrijke functie en kunnen in

Lees verder »