Waar is een blusdeken van gemaakt?

Op elke locatie dienen goede en gekeurde brandblusmiddelen voorhanden te zijn. Wanneer er brand uitbreekt, telt elke seconde. Een brandblusdeken is een brandblusmiddel dat zeer snel kan worden gebruikt om te pogen een beginnende brand te blussen.

 

De deken kan gebruikt worden bij een vloeistof, een object dat vlam vat maar ook bij een persoon die in brand staat. Maar hoe werkt zo’n deken precies en waar is een blusdeken van gemaakt?

Waar is een blusdeken van gemaakt?

Een blusdeken is uiteraard gemaakt van materiaal dat niet of zeer moeilijk brandbaar is. Daarbij is dit materiaal ook nog eens voorzien van een extra brandwerende coating. Bij een kleine, beginnende brand is de kans dus groot dat deze kan worden gestopt door de bron af te dekken met een deken.

 

Door een blusdeken goed over de bron heen te leggen, wordt de zuurstoftoevoer afgesloten. Zonder zuurstof zal de brand doven. Een brandblusdeken doet dit effectief en zal zelf dus ook niet of pas zeer laat vlam vatten. Zeker bij het blussen van personen is de kans groot dat dit met een blusdeken volledig lukt. Iemand die in brand staat kan in de deken worden ingewikkeld waardoor de brand snel zal strikken.

 

Een deken zal niet elke brand volledig kunnen doven. Maar ook wanneer dit niet lukt, heeft een blusdeken een zeer belangrijke functie. De brand kan kleiner worden gemaakt of het uitslaan van de brand kan worden vertraagd. Vervolgens kan met een andere brandblusser het vuur verder bestreden worden.

Brandblusdeken kopen bij ARBO winkel

Een goede brandblusdeken bestelt men bij ARBO winkel. Zeker ook op locatie kan een brandblusdeken een cruciale rol spelen. Daarom is het verstandig om altijd meerdere exemplaren aan te schaffen. Dit verhoogt de veiligheid en voorkomt mogelijk (ernstig) letsel. Dankzij de scherpe prijs van een blusdeken van ARBO winkel is het voor vrijwel elke organisatie eenvoudig om meerdere exemplaren in huis te halen.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou