VCA voor de uitzend- en detacheringsbranche

Wie denkt aan VCA, denkt misschien direct aan de bedrijven en mensen die hiermee werken, die direct het werk uitvoeren. VCA gaat echter verder dan dat. VCA is ontstaan om te zorgen voor meer veiligheid. Een goede vraag om te stellen, is: waar begint die veiligheid? Het begint met kennis. Uiteindelijk zijn mensen verantwoordelijk voor een veilige omgeving. Die mensen kunnen natuurlijk overal vandaan komen. Zeer veel medewerkers worden uitgezonden/gedetacheerd. Daarom is VCA voor de uitzend- en detacheringsbranche ook cruciaal. Sterker nog: deze branche heeft zijn eigen vorm van VCA: VIL VCU.

Een speciale VCA voor de uitzend- en detacheringsbranche

Medewerkers in de uitzend- en detacheringsbranche zijn niet direct de mensen die VCA in de praktijk brengen. Het begint echter wel vaak bij hen. Op het gebied van veiligheid hebben zij een belangrijkere rol van dat veel mensen zich realiseren. Goede veiligheid begint met goede mensen. Uitzend- en detacheringsbureaus moeten in veel gevallen die goede mensen leveren.

 

Ook goede mensen leveren is niet mogelijk zonder de juiste kennis. Medewerkers in de uitzend- en detacheringsbranche hoeven zelf weliswaar niet te werken met VCA: zij moeten wel weten aan welke eisen de mensen die zij uitzenden/detacheren dienen te voldoen. Dit betekent dat zij kennis moeten hebben van VCA en wat hierbij komt kijken. Hoe kunnen zij anders de juiste mensen plaatsen op een klus?

VIL VCU zorgt ervoor dat deze branche een belangrijke bijdrage levert

Uitzendbureaus en detacheringsbureaus die mensen leveren in branches waar VCA de norm vormt, dienen in het bezit te zijn van een VIL VCU certificering. Met deze certificering kunnen zij aantonen dat zij begrijpen welke risico’s gelden in de branches waarvoor zij mensen leveren, en dat zij begrijpen aan welke eisen en voorwaarden kandidaten moeten voldoen.

 

Op deze manier leveren ook deze branches een belangrijke bijdrage in de VCA keten. Door kundig personeel te werven en te leveren, helpen uitzendbureaus en detacheringsbureaus opdrachtgevers aan de benodigde kwaliteit. Met VIL VCU leren medewerkers in de uitzend- en detacheringsbranche zich verplaatsen in de situatie van hun opdrachtgevers. Zij vormen hiermee een uitstekend verlengstuk en weten waar hun opdrachtgevers op letten en wat voor hen belangrijk is. Zo ontzorgen zij.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »