Uurloon heftruckchauffeur

Wie als heftruckchauffeur wil gaan werken, vraagt zich ongetwijfeld af wat het uurloon van een heftruckchauffeur is. Er is geen specifiek minimum uurloon voor een heftruckchauffeur, maar in de praktijk blijkt dat een heftruckchauffeur gemiddeld 16,18 euro bruto per uur verdient. Dit is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd en de ervaring. Ook kan het uurloon per sector sterk verschillen, en is het verder afhankelijk van eventuele specialisaties, een leidinggevende functie of onregelmatige uren.

Uurloon van een heftruckchauffeur omgerekend naar maandsalaris

De belangrijkste taak van een verreiker machinist is om zware ladingen naar het punt van hun bestemming te krijgen. Dat kan op veel manieren. Een verreiker kan namelijk grotendeels doen wat een heftruck/reachtruck, hijskraan of laadschop kan. Hoe de verreiker gebruikt wordt, is afhankelijk van het opzetstuk van de telescooparm.

Een verreiker machinist moet in veel gevallen dus van veel markten thuis zijn. Misschien wordt de verreiker in jouw organisatie alleen gebruikt voor een bepaalde taak. De kans is echter groot dat deze voor meerdere dingen wordt ingezet.

 

De belangrijkste taken van een verreiker machinist zijn dus vaak het heffen of hijsen van ladingen, of het verplaatsen van grond (of andere zware objecten). Het is natuurlijk van het grootste belang dat je als machinist capabel bent om deze werkzaamheden uit te voeren.

Veiligheid staat altijd voorop, want een verreiker is een ontzettend zwaar en krachtig voertuig. Voorzichtigheid is dus niet alleen geboden tijdens het bedienen van de telescooparm, maar ook tijdens het rijden met het voertuig. Verreikers worden vaak in drukke omgevingen gebruikt, dus moet je als machinist goed weten wat wel en niet kan.

Wat bepaalt het uurloon?

Zoals uit de praktijk blijkt, is het uurloon van een heftruckchauffeur niet altijd een duidelijke indicator van wat er maandelijks verdiend wordt. Ten minste: niet wanneer je kijkt naar de uren die heftruckchauffeurs draaien. Wat ook meespeelt, is dat in het uurloon niet altijd onregelmatigheidstoeslagen zijn verwerkt. Sommige werkgevers verwerken deze toeslag wel in het uurloon, waardoor het uurloon hoger uitvalt. Andere werknemers berekenen deze toeslag apart. Voor een goede vergelijking moet men dus appels met appels vergelijken.

Het uurloon stijgt met de jaren

Een beginnende, jonge, heftruckchauffeur verdient vrijwel zeker minder dan het gemiddelde uurloon. Het uurloon van een heftruckchauffeur zal echter met de jaren stijgen. Hoe langer je werkt als heftruckchauffeur, des te meer je gaat verdienen.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou