Toolboxmeeting voorbeeld

Ben je op zoek naar een goed toolboxmeeting voorbeeld? ARBO centrum helpt je graag. Een toolboxmeeting kun je namelijk prima zelf geven. Wat je in de basis nodig hebt, is een goed onderwerp, de juiste expertise hierover op het gebied van veiligheid en een goed voorbeeld van hoe je zorgt voor een goede toolboxmeeting.

 

Een goed toolboxmeeting voorbeeld is zeer behulpzaam. Je bent verplicht om minimaal vier keer per jaar een toolbox te houden. Voor hoofdaannemers (VCA**) is het zelfs verplicht om minimaal tien keer per jaar een toolbox te houden. Hoewel de specialisten van ARBO centrum altijd voor je klaar staan om een toolbox te houden, kunnen wij ons voorstellen dat je niet elke keer afhankelijk wilt zijn van een specialist. Je wilt zelf goede toolboxmeetings kunnen organiseren.

Waar moet een goede toolboxmeeting aan voldoen?

Een goede toolboxmeeting moet natuurlijk nuttige, correcte informatie geven. Dat is voor veel bedrijven niet moeilijk. De kans is groot dat er ook in jouw bedrijf op bijna elk onderwerp waar je mee te maken krijgt, een specialist met kennis van veiligheid rondloopt. Maar een goede toolbox moet ook interessant zijn. Is deze dat niet, dan blijft de informatie veel minder goed hangen. Een effectieve toolboxmeeting vergt voorbereiding. Denk aan de volgende punten:

 

  •  Wat is een goed moment zodat iedereen aanwezig kan zijn?
  • Wat wordt het hoofdonderwerp?
  • Wie gaat de toolboxmeeting verzorgen?
  • Zorg voor ruimte voor interactie
  • Verzorg handouts of stuur aanwezigen de presentatie na
  • Welke voorbeelden uit het eigen bedrijf kunnen worden gebruikt?

Het bovenstaande is slechts een kleine selectie van punten om aan te denken. Wanneer je de specialisten van ARBO centrum inhuurt om een toolbox te verzorgen, weet je zeker dat deze van A tot Z perfect verzorgd wordt.

Een concreet toolboxmeeting voorbeeld downloaden

Wil je een toolboxmeeting voorbeeld downloaden zodat je zelf aan de hand hiervan een goede meeting kunt organiseren? Klik hier voor een toolboxmeeting voorbeeld van ARBO centrum.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou