Pijn aan oog bij knipperen

Ervaar je pijn aan je oog bij het knipperen? Dan is de kans aanwezig dat je iets in je oog hebt, of hebt gekregen. Hoe ernstig dit is, moet blijken. Daarom is het goed om dit te checken. Een paar dingen zijn daarbij zeer belangrijk. Wij nemen ze met je door.

Pijn aan het oog bij knipperen: wat is er gebeurd?

De belangrijkste eerste vraag bij pijn aan het oog bij het knipperen is: wat is er precies gebeurd? Heb je iets in je oog gekregen, en zo ja: wat? De eerste actie die je onderneemt, is altijd overvloedig uitspoelen met oogspoelmiddel of met water.

 

Waarom dan eerst de vraag wat er is gebeurd? Mogelijk heb je na het spoelen medische hulp nodig. Is er bijvoorbeeld een vast deeltje, zoals stof of een splinter in je oog gekomen? Dan is het belangrijk om te checken of dit deeltje er al uit is. Misschien zie je het nog zitten en komt het er tijdens het spoelen uit. Dat is vaak direct het oplossing van het probleem. Spoel nog lange tijd na om ervoor te zorgen dat alles eruit is en de pijn zal snel verdwijnen.

 

Lastiger is het bijvoorbeeld wanneer een deeltje of deeltjes er niet uitgaan. Je hebt dan medische hulp nodig. Vaak kan de huisarts helpen, maar bij ernstigere gevallen zul je naar het ziekenhuis moeten. Hetzelfde geldt voor schadelijke stoffen. Heb je een gevaarlijke vloeistof of gas in je oog gekregen en heb je pijn aan je oog bij knipperen? Twijfel dan niet. Ook hier is overvloedig spoelen de eerste stap, maar wanneer de pijn blijft, is het raadzaam om direct medische hulp in te schakelen.

Oog doet pijn tijdens het knipperen, maar er zit niets in

Heb je geen stof (vast, vloeistof of gas) in je oog gekregen en is er ook niets anders gebeurd, maar heb je toch pijn aan je oog bij knipperen? Dan kan er een andere oorzaak zijn. Misschien is het iets eenvoudigs als een wimperhaar die naar binnen is gekeerd en zo je oog irriteert. Wellicht heb je last van een allergische reactie. Probeer ook in die gevallen te spoelen om te kijken of er verlichting optreedt.

 

Ook wanneer je niets in je oog hebt gekregen, maar wel pijn ervaart, is het belangrijk om hulp in te schakelen wanneer de pijn na enige tijd niet weg is. In het ergste geval kan er namelijk sprake zijn van een gevaarlijke bacterie.

Schrijf je in voor de cursus

Kortom: BHV heeft altijd en overal veel waarde. Is dat wat voor jou? Schrijf je dan in voor een BHV cursus van ARBO centrum. Daar zul je zeker geen spijt van krijgen. Onze cursisten belonen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%. Wij hebben vestigingen door heel het land, dus er is altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.