NEN 3140 testers: hier zijn ze voor bedoeld

Je bent wellicht bekend met de NEN 3140 wetgeving. Dan weet je dat deze draait om veiligheid van elektrotechnische installaties en handgereedschappen onder laagspanning. Misschien ben je zelfs in het bezit van jouw NEN 3140 certificaat. In dat geval zijn NEN 3140 testers interessant voor jou. Deze testers zijn onmisbaar tijdens inspecties. Maar wat zijn NEN 3140 testers precies en waar zijn ze voor bedoeld?

Wat zijn NEN 3140 testers en waar zijn ze voor bedoeld?

NEN 3140 testers zijn draagbare apparaten waarmee de veiligheid van elektrische installaties kan worden gecontroleerd. NEN 3140 testers kunnen uitwijzen of een apparaat nog veilig kan worden gebruikt, of dat er problemen zijn met de stroomtoevoer en het elektrische circuit.

 

NEN 3140 testers kunnen je dus dingen vertellen die je met het blote oog niet ziet. Fouten of defecten waar je zeker niet op een andere wijze achter kunt komen. Fysieke defecten aan apparaten kun je tijdens een visuele of handmatige inspectie al snel ontdekken. Wat je niet kunt zien, is of er ergens stroom weglekt. Of een ander risico op het gebied van spanning. Zelfs een kabelbreuk kun je niet altijd zien. Ook het binnenwerk van een apparaat blijft natuurlijk uit het zicht.

Hoe werken NEN 3140 testers?

NEN 3140 testers meten de isolatieweerstand en de weerstand van de beschermingsleiding. Door dit te meten, kun je nagaan of alles nog naar behoren werkt. En uitsluiten dat er gevaarlijke risico’s aanwezig zijn.

 

NEN 3140 testers kunnen in sommige gevallen nog veel meer. Zo kunnen in meer uitgebreide modellen gegevens worden ingevoerd, foto’s worden genomen en geupload of rapporten worden gegenereerd.

Vind de perfecte tester in onze webshop

Heb je behoefte aan een NEN 3140 tester? Je vindt diverse modellen in onze webshop. Per model kun je zien wat de mogelijkheden zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat je een vraag hebt. Zeker wanneer je nog nooit eerder met een NEN 3140 tester gewerkt hebt. Neem gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen je graag verder.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

NEN 3140 kosten

NEN 3140 kosten Om te mogen werken aan elektrische apparatuur en gereedschappen onder laagspanning dien je in het bezit te zijn van een geldig NEN

Lees verder »

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.