Minimumloon heftruckchauffeur

Wat bedraagt het minimumloon van een heftruckchauffeur? Wie in Nederland als heftruckchauffeur aan het werk gaat, kan rekenen op een minimumloon van van circa 1.390 euro bruto per maand. Dit blijkt uit de praktijk. Het minimumloon van een heftruckchauffeur ligt in vergelijking met veel andere beroepen (ook in de logistiek) niet bijzonder hoog. Hier moeten echter wel wat kanttekeningen bij worden geplaatst.

 

Allereerst is het loon van een heftruckchauffeur gebaseerd op een 38-urige werkweek, terwijl veel chauffeurs in de praktijk 40 uur werken. Ook is er in dit loon nog geen rekening gehouden met onregelmatigheidstoeslag. In de praktijk komt deze toeslag vaak voor. Heftruckchauffeurs werken vaak op onregelmatige tijden en/of in het weekend. Dit heeft zijn weerslag op het salaris. In de praktijk valt het minimumloon van een heftruckchauffeur dan ook vaak iets hoger uit.

 

Waar ook rekening mee moet worden gehouden, is de leeftijd. Al vanaf 16 jaar mag er gewerkt worden als heftruckchauffeur. Daar is het loon in dat geval dan ook naar. Veel beginnende heftruckchauffeurs zijn jong en dat heeft invloed op het gemiddelde loon dat wordt betaald.

Doorgroeimogelijkheden in salaris

Wat aantrekkelijk is aan het beroep van heftruckchauffeur, is dat er volop doorgroeimogelijkheden in salaris zijn. Dat blijkt ook wel uit de praktijk. Zo ligt het gemiddelde salaris van meer ervaren heftruckchauffeurs tussen de 1.750 en 2.100 euro bruto per maand. In uiterste gevallen kan een heftruckchauffeur zelfs tegen de 3.000 euro per maand verdienen.

 

Wie begint als heftruckchauffeur zit qua salaris dan ook zeker nog niet aan zijn/haar plafond. Naarmate de jaren zich opstapelen, zal ook het salaris stijgen. Bovendien kunnen door middel van aanvullende certificaten bepaalde specialisaties eigen worden gemaakt, waardoor je beter wordt beloond.

 

Wat ook niet vergeten moet worden, is dat het beroep van heftruckchauffeur een beroep is waar geen specifieke opleiding voor is vereist. Alleen het behalen van het heftruckcertificaat volstaat om als chauffeur te mogen werken.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.