Is slapen met oordoppen slecht voor je?

Oordoppen worden in principe gedragen om je gehoor te beschermen tegen te harde geluiden. Zo kun je gehoorbeschadiging voorkomen. Op veel plaatsen is het dragen van gehoorbescherming dan ook verplicht. Oordoppen kun je ook dragen om beter te slapen. Veel mensen hebben last van geluiden wanneer ze gaan slapen. Daardoor komen zij moeilijk in slaap of worden zij ‘s nachts vaak wakker. Je kunt dan oordoppen dragen zodat je minder last hebt van deze geluiden. Maar is slapen met oordoppen slecht voor je?

Veel mensen slapen met oordoppen

Veel mensen slapen met oordoppen in. Bijvoorbeeld omdat een partner snurkt of omdat er in de omgeving ‘s avonds en ‘s nachts harde, storende geluiden te horen zijn. Oordoppen kunnen dan absoluut helpen. Ze dempen vervelende geluiden en de meeste mensen vinden ze ook comfortabel dragen. Mogelijk is het even wennen en niet iedereen kan er uiteindelijk aan wennen. Zeer veel mensen hebben er toch baat bij. Maar misschien vraag jij je af of slapen met oordoppen slecht voor je is.

Is slapen met oordoppen slecht voor je?

Nee, slapen met oordoppen is zeker niet slecht voor je. Dit wordt onderschreven door onder andere KNO-artsen. Je kunt dus met een gerust hart met oordoppen slapen.

Er zijn wel twee dingen waar je op dient te letten. Slapen met oordoppen kán wel slecht voor je zijn op het moment dat de oordoppen vervuild zijn. Een tip: koop gewoon een grote pot met oordoppen. Dit kun je doen in onze webshop. Deze oordoppen kosten niet veel geld. Zo kun je eenvoudig en voordelig dagelijks nieuwe, schone oordoppen dragen tijdens het slapen.

Een ander aandachtspunt is dat je wellicht went aan het slapen met oordoppen. Dat is op zich geen probleem, maar het kan lastiger worden om te slapen zonder. Maar het belangrijkste is: slapen met oordoppen is dus niet slecht voor je.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou