Is een hijsbewijs verplicht?

Een hijsbewijs, ofwel een diploma veilig hijsen is niet verplicht. Wel kan de werkgever van medewerkers eisen een VVL-certificaat (ook wel certificaat verplaatsen van lasten) te halen. 

 

Oké, een hijsbewijs is niet verplicht, toch is het raadzaam deze te gaan halen. Wij leggen je graag uit waarom.

Waarom zou je een hijsbewijs gaan halen?

Het hijsen en aanslaan van lasten brengt risico’s met zich mee. Je werkt met zware lading. Je lading kan gaan zwenken of zelfs vallen. De gevolgen van een ongeval hierbij kunnen heel groot zijn. 

 

Dit wil je voorkomen. Volg daarom de cursus veilig hijsen en aanslaan van lasten. 

 

Het kan goed zijn dat een werkgever dit certificaat wel verplicht stelt. Je zult namelijk altijd moeten kunnen aantonen dat je voldoende kennis en vaardigheden bezit om veilig te kunnen hijsen.

Wat leer je in de cursus?

Na de cursus veilig hijsen en aanslaan van lasten heb je de specifieke en waardevolle kennis in huis die het jou mogelijk maakt om veilig te kunnen werken.  Veilig hijsen en aanslaan van lasten is namelijk nog niet zo eenvoudig. 

 

  • Je leert de juiste berekeningen te maken.
  • Je leert de juiste beslissingen te maken. Je weet van tevoren niet wat je kan tegenkomen op het werk. Je kunt voor onverwachte situaties komen te staan. Dan is het belangrijk dat je de juiste beslissingen kunt nemen. 
  • Je leert overal om je heen onveilige situaties te herkennen en te voorkomen. 
  • Goede veiligheid betekent ook zorgen voor elkaar. Met jouw kennis kun je ingrijpen wanneer je ergens een onveilige situatie bij hijsen of aanslaan van lasten ziet ontstaan.

Waardevol op de arbeidsmarkt

Hoe meer kennis en specialisaties jij hebt, des te waardevoller je bent op de arbeidsmarkt. Een diploma veilig hijsen en aanslaan van lasten maakt jou een interessante kandidaat voor werkgevers uit jouw sector. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan werkt een diploma, veilig hijsen en aanslaan van lasten zeker je voordeel.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.