Is een EHBO koffer verplicht?

Het antwoord hierop is eenvoudig: ja, een EHBO koffer is verplicht binnen bedrijven. De enige uitzondering op deze verplichting, die is vastgelegd in de Arbowet, wordt gevormd door eenmanszaken. De Arbowet verplicht alle organisaties met werknemers om minimaal een werknemer op te leiden tot BHV’er. BHV’ers moeten een EHBO koffer tot hun beschikking hebben en daarom is een EHBO koffer verplicht.

Een EHBO koffer is verplicht en er gelden nog meer verplichtingen

Niet alleen is een EHBO koffer verplicht; het is ook verplicht om deze koffer jaarlijks, of in sommige gevallen halfjaarlijks te laten keuren. Tijdens een keuring wordt vastgesteld of de EHBO koffer nog aan alle eisen voldoet. Er wordt gekeken of alle artikelen nog in voldoende mate aanwezig zijn en of de houdbaarheidsdatum van artikelen niet is verlopen.

 

Elke EHBO koffer die in de organisatie aanwezig is, dient dus goedgekeurd te zijn. Is een koffer goedgekeurd, dan wordt deze voorzien van een officiële keuringssticker met keuringsdatum.

Wat als een EHBO koffer niet aanwezig is?

Wanneer er geen EHBO koffer aanwezig is, dan betekent dit dat er niet is voldaan aan de wettelijke verplichting. Dit kan sancties en verstrekkende gevolgen hebben. Naast boetes kan men namelijk ook te maken krijgen met problemen met de verzekering.

 

Los van het feit dat een EHBO koffer verplicht aanwezig moet zijn, wil men natuurlijk ook vanuit intrinsieke motivatie zorgen voor optimale veiligheid van medewerkers, gasten en andere aanwezigen.

Een goede EHBO koffer kopen

Een EHBO koffer is dus verplicht, maar wat voor soort EHBO koffer verplicht is, is niet verder gespecificeerd. Kijk eens in het aanbod van EHBO koffers van ARBO centrum. ARBO centrum verkoopt EHBO koffers voor diverse segmenten. De inhoud van deze koffers is afgestemd op specifieke risico’s. Zo zijn er koffers die voldoen aan de richtlijnen van het Oranje Kruis en kunnen worden gebruikt als BHV koffers. Bij vragen over EHBO koffers kan men ARBO centrum altijd bellen of mailen.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou