In deze situaties is een brandblusser essentieel

Brandblussers zijn onmisbaar. Niet voor niets zijn ze verplicht in het bedrijf. Er zijn meerdere manieren om voor brandveiligheid te zorgen en goede blusmogelijkheden te garanderen. In dit artikel kijken wij naar brandblussers. Dus: de losse, uitneembare blussers die je in het bedrijf kunt hangen. In welke situaties is een brandblusser essentieel? 

Op plekken zonder water

Op plekken zonder water is een brandblusser natuurlijk essentieel. Hoe ga je anders een vuur doven? Met een brandslanghaspel zijn niet altijd alle ruimtes goed toegankelijk. Dus overal waar je niet kunt blussen met een haspel, ben je afhankelijk van goede brandblussers.

Onderweg

Ook onderweg is een brandblusser vaak de enige optie om goed te kunnen blussen. Denk aan een brandblusser in de auto. Waar je ook bent op locatie: wanneer je werkzaamheden uitvoert waarbij een risico op brand is, wil je altijd een brand goed kunnen bestrijden. Daarom is in deze situaties een brandblusser essentieel.

Bij het bestrijden van speciale branden

Je weet misschien wel dat niet elke brand met water kan worden geblust. Vet- en oliebranden, maar ook gasbranden zijn een goed voorbeeld hiervan. Brandblussers zijn verkrijgbaar in diverse categorieën. Voor het blussen van “speciale” branden zijn brandblussers absoluut onmisbaar.

In ruimtes met een hoog risico

Brandblussers zijn essentieel in ruimtes met een hoog risico op brand. Door voldoende brandblussers te monteren op de juiste plekken zorg je ervoor dat medewerkers direct in actie kunnen komen wanneer er brand ontstaat. Op deze plekken is tijd een cruciale factor.

Een brand thuis

Brandblussers zijn zeker niet alleen essentieel in het bedrijf. Hoe zit het thuis? Je hebt thuis natuurlijk geen haspel hangen. Dus wat doe je wanneer er brand uitbreekt? Precies: je haalt een goede brandblusser in huis zodat je ook thuis de beste kans hebt om een beginnende brand te blussen.

Schaf een geschikte brandblusser aan

Schaf een geschikte brandblusser aan in onze webshop. Alle brandblussers zijn voorzien van een duidelijke beschrijving. Heb je toch nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag met het vinden van de perfecte blusser.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou