In deze situaties draag je een veiligheidspet

Heb jij wel eens gedacht aan het dragen van een veiligheidspet? Een veiligheidspet is een uitstekende manier om je hoofd te beschermen tegen vallen, stoten of een kleine impact. Het is bovendien een zeer comfortabele manier en ook nog eens geschikt om bedrijfsreclame te maken. Hoe? Dat leggen wij je hier uit. Maar eerst gaan we kijken naar situatie waarin je een veiligheidspet draagt.

Waarom draag je eigenlijk een veiligheidspet?

Een veiligheidspet is misschien niet zo bekend als de wat zwaardere vormen van bescherming. Denk aan een bouwhelm. Deze helm is bij vrijwel iedereen bekend. In lang niet alle situaties waarin je jouw hoofd wil beschermen is een bouwhelm handig of nodig. Maar wil je toch zorgen voor een goede bescherming, kies dan voor een veiligheidspet. Hieronder behandelen wij enkele situaties en beroepen waarin een veiligheidspet van pas kan komen.

In alle situaties waarin jij je hoofd wil beschermen

Om algemeen te beginnen: een veiligheidspet kun je dragen in elke situatie waarin jij je hoofd goed wil beschermen. Zo’n pet mag dan niet de bescherming bieden van een harde helm, reken maar dat deze meer dan voldoende bescherming biedt tegen stoten of kleinere vallende objecten.

In werkplaatsen en magazijnen

Werkplaatsen, loodsen en magazijnen vormen perfecte voorbeelden van omgevingen waarin je een veiligheidspet kunt dragen. Er worden spullen vervoerd, je begeeft je misschien in de schappen en bij stellages en er is wellicht sprake van valgevaar. Met een veiligheidspet ben je in al deze situaties goed beschermd..

Beroepen zoals loodgieter

Er zijn ook beroepen denkbaar waarin het dragen van een veiligheidspet erg handig en veilig is. Denk aan een loodgieter die werkt in de nabijheid van bijvoorbeeld leidingen. Ook werken loodgieters vaak in krappe ruimtes waarin zij gemakkelijk hun hoofd kunnen stoten. Om het hoofd goed te beschermen kun je een veiligheidspet dragen.

Beveiligingspersoneel

Een veiligheidspet heeft als belangrijk voordeel dat je eigenlijk niet ziet dat het een speciaal soort pet is. Deze oogt als een normale baseball cap. Daarom zijn veiligheidspetten ook populair onder beveiligingspersoneel. Een beveiliger kan door een veiligheidspet te dragen het hoofd goed beschermen tegen bijvoorbeeld een klap tijdens een dreigende situatie. 

Schaf jouw veiligheidspet aan in onze webshop

Er zijn nog veel meer situaties te bedenken waarin je een veiligheidspet kunt dragen. Ben jij op zoek naar een goede veiligheidspet? Kijk dan in onze webshop. Bovendien kun je bij ons veiligheidspetten laten bedrukken met bijvoorbeeld je bedrijfslogo. Zo zorgen ze niet alleen voor veiligheid maar ook voor extra herkenbaarheid en een stukje marketing.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou