Hoeveel weegt een reachtruck?

Je kunt waarschijnlijk wel inschatten dat een reachtruck een behoorlijk zware jongen is. Dat moet ook wel, want reachtrucks mogen zware lasten tot op grote hoogten heffen en vervoeren. Tegelijkertijd is een reachtruck een relatief compact voertuig. Een stuk kleiner en waarschijnlijk ook lichter dan een heftruck, toch? In dit artikel leggen wij je uit hoeveel een reachtruck doorgaans weegt.

Hoeveel weegt een reachtruck precies?

Verschillende merken en modellen reachtrucks hebben natuurlijk allemaal een ander gewicht. Hoeveel een reachtruck precies weegt, hangt dus af van het merk, model en de maximale belasting. Er is namelijk een relatie tussen de maximale belasting en het eigen voertuiggewicht. Hoe meer een reachtruck mag tillen, des te zwaarder deze zelf ook zal zijn.

 

Het gewicht van een reachtruck zal je wellicht verbazen. Juist omdat de lading zo hoog mag worden geheven, moet een reachtruck zelf behoorlijk zwaar zijn om niet om te vallen. Reachtrucks met een gewicht van meer dan 3.000 kilo zijn zeker niet uitzonderlijk. In veel gevallen betekent dit dat de reachtruck zelfs zwaarder is dan een vergelijkbare heftruck.

Hoe weet ik hoe zwaar mijn reachtruck is?

Het is belangrijk om te weten hoe zwaar je reachtruck is. Voor het gebruik en om er zeker van te zijn dat je de truck mag gebruiken in de omgeving waar je werkt, zeker inclusief lading. Het is natuurlijk net zo belangrijk om te weten wat het maximale hefvermogen van de reachtruck is. Maar hoeveel weegt de reachtruck en wat mag hij maximaal heffen? Je vindt het op het typeplaatje dat op de reachtruck gemonteerd is. Ontbreekt dit plaatje of kun je het niet vinden? Dan staat het ook vermeld in het officiële instructieboekje.

Leer alles over reachtrucks in een cursus

Wil jij een reachtruck mogen besturen? Je leert alles over het werken met de reachtruck in een reachtruck cursus van ARBO centrum. Ook alle technische aspecten. Wij leiden je op tot een veilige, capabele chauffeur. Schrijf je in voor een cursus bij jou in de buurt.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou