Hoeveel veiligheidshesjes in de auto?

Hoeveel veiligheidshesjes moeten er in de auto aanwezig zijn? Dat is geen vraag die met een eenduidig antwoord afgedaan kan worden.

Het is namelijk lang niet altijd verplicht om een veiligheidshesje in de auto mee te nemen. Of dit verplicht is, hangt helemaal af van de werkzaamheden. Zo is het tijdens werken langs de weg wel de norm, maar hebben lang niet alle chauffeurs of medewerkers van logistieke bedrijven een veiligheidshesje in het voertuig. Dat is natuurlijk geen goede zaak.

Hoeveel veiligheidshesjes in de auto? Dit is het advies

Ondanks dat het niet altijd verplicht is om veiligheidshesjes in de auto te hebben, is het dringende advies van onder andere de ANWB om te zorgen voor een veiligheidshesje per persoon. Gaan er meerdere personen in de wagen mee, dan is het dus belangrijk om van tevoren te controleren of er voldoende veiligheidshesjes aanwezig zijn.

 

Jaarlijks redden veiligheidshesjes talloze levens en voorkomen zij gevaarlijke situaties. In het geval van een calamiteit, maar ook bij werkzaamheden op en om openbare plekken, is zichtbaarheid van groot belang.

Wanneer zijn ze verplicht?

In het buitenland gelden andere regels dan in Nederland. In sommige landen is een veiligheidshesje in de auto verplicht. Houd hier rekening mee bij eventuele werkzaamheden in het buitenland. Ook kunnen veiligheidshesjes verplicht worden gesteld door de werkgever of opdrachtgever, al dan niet bij specifieke klussen.

Altijd een verstandige investering

Veiligheidshesjes in de auto zijn altijd een verstandige investering. Temeer omdat er voor een geringe investering gezorgd kan worden voor een hoop extra veiligheid. In de webshop van ARBO winkel zijn vrijwel alle mogelijke veiligheidshesjes te koop. Zo is het eenvoudig om voor de gehele organisatie aan te schaffen. Ook is het verstandig om voor het complete wagenpark veiligheidshesjes aan te schaffen. Zo weet men zeker dat er te allen tijde in elke auto voldoende hesjes aanwezig zijn.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Waarom een veiligheidshesje?

Waarom een veiligheidshesje? Iedereen kent het veiligheidshesje. Een veiligheidshesje is een felgekleurd hesje, voorzien van reflecterende banen. Veiligheidshesjes hebben een belangrijke functie en kunnen in

Lees verder »