Hoeveel kost een rookmelder?

Op de vraag “Hoeveel kost een rookmelder?” kun je eigenlijk twee verschillende antwoorden geven. Een concreet antwoord met de prijs, dat wij dadelijk ook zullen geven, maar ook een wat dieper antwoord, namelijk: altijd minder dan de schade van brand. Waarmee wij alleen maar willen zeggen dat investeren in een rookmelder altijd je geld waard is. Je kunt er enorme schade, veel leed en zelfs slachtoffers mee besparen.

Hoeveel kost een rookmelder?

De vraag hoeveel een rookmelder kost stel je misschien wel omdat je bang bent voor hoge kosten. Dat is gelukkig niet nodig. In de webshop van ARBO winkel heb je al een rookmelder die aan alle eisen voldoet voor minder dan 10 euro.

 

Deze voordelige rookmelder past in elk interieur. De rookmelder maakt gebruik van optische detectietechniek door middel van een lichtbron en een lichtsensor. Ook heeft hij een handige testknop om de rookmelder regelmatig te testen en om het geluid mee af te zetten bij vals alarm. Deze rookmelder voldoet aan de norm zoals opgesteld in BS EN 14604. Je haalt hiermee dus een betrouwbare rookmelder in huis, inclusief batterij.

 

Wil je liever een rookmelder die op het lichtnet is aangesloten? Ook dan betaal je bij ARBO winkel nooit meer te veel. Voor iets meer dan 20 euro haal je er eentje in huis. Deze melders maakt gebruik van het nieuwe, gepatenteerde systeem met detectie-opening aan de plafondzijde. Hierdoor reageren de rookmelders nog alerter en betrouwbaarder. Wanneer er srpake is van stroomuitval, schakelt de melder automatisch over op noodvoeding. Hij voldoet aan de eisen zoals opgesteld in de NEN 2555 en komt met een jaar garantie.

Wanneer heb je een rookmelder nodig?

Alle nieuwe(re) woningen beschikken standaard over een rookmelder. Maar je kunt natuurlijk altijd extra rookmelders plaatsen voor nog meer veiligheid. Hoe zit het eigenlijk met de regels omtrent rookmelders? Heb jij nog geen rookmelder en wil je weten of je er een dient aan te schaffen? Lees dan hier meer over de verplichting van rookmelders.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou