Hoe monteer ik een brandslang?

Een brandslang moet op elk ogenblik gebruikt kunnen worden en goed werken. Een correcte montage is daarbij een absolute vereiste. Vraag je je af: hoe monteer ik een brandslang? Lees dan verder. Er zijn namelijk bepaalde regels voor, die er uiteraard op zijn gericht om de brandslang zo snel, goed en veilig mogelijk te gebruiken.

Hoe monteer ik een brandslang?

De eerste, belangrijke stap bij het monteren van een brandslang, is natuurlijk de locatie. Een brandslang dient altijd gemonteerd te worden op een centrale, goed te bereiken plek. Daarbij dient rekening gehouden te worden met de lengte van de slang. Vanaf de locatie van de brandslang moet overal effectief geblust kunnen worden. Kies dus ook altijd voor een toereikende lengte.

 

Daarmee belandt men direct aan bij het tweede punt: om de locatie waar brand is goed met de brandslang te kunnen bereiken, is het cruciaal dat de slang snel en soepel van de haspel kan worden afgerold. Zorg dan ook voor een goede hoogte van minimaal een meter boven de vloer. Meestal wordt de hoogte van de straalpijp als uitgangspunt genomen. Een hoogte van 1.25 meter is een veelgebruikte standaard. De hoogte van de straalpijp mag niet lager zijn dan 40 centimeter en niet hoger dan 1.80 meter.

 

De ideale hoogte om de brandslang op te monteren is 1.25 meter, waarbij de rolgeleider onder de haspel wordt gemonteerd. Op deze manier kan iedereen de slang goed pakken en afrollen en loopt deze nergens vast.

Hulp nodig bij monteren?

In de webshop van ARBO winkel kunnen brandslangen van drie verschillende lengtes worden gekocht: 20 meter, 25 meter en 30 meter. Ook in onze fysieke winkel in Ede kan men terecht voor het aanschaffen van brandslangen. ARBO winkel staat niet alleen klaar voor verkoop, maar kan op verzoek ook brandslangen veilig en deskundig monteren. Zo is er maximale zekerheid van een goede werking in geval van brand.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.