Hoe lang gaan veiligheidsschoenen mee?

In veel sectoren en beroepen is het dragen van veiligheidsschoenen verplicht en in net zo veel andere gevallen is dit aan te raden. Veiligheidsschoenen kunnen je op verschillende manieren bescherming bieden. Bescherming tegen vallen en stoten, vocht of een gladde ondergrond bijvoorbeeld. Ze zijn dus belangrijk, maar hoe lang gaan veiligheidsschoenen mee? Dat is belangrijk om te weten omdat je erop wilt kunnen vertrouwen dat de schoenen altijd op hun taak zijn voorbereid. In dit artikel lees je het antwoord.

Hoe lang gaan veiligheidsschoenen mee? Dit wordt altijd opgegeven

Wanneer je bij de juiste partij goedgekeurde veiligheidsschoenen koopt, kun je ook altijd direct achterhalen hoe lang deze meegaan. Elke schoen heeft namelijk een door de producent opgegeven houdbaarheidsdatum. Na het verstrijken van deze datum kan een optimale werking en bescherming van de schoen niet meer worden gegarandeerd.

 

In sommige gevallen staat de houdbaarheidsdatum van de schoenen op de schoen zelf aangegeven. Maar wat als dit niet zo is: hoe lang gaan veiligheidsschoenen mee in dat geval, en hoe kun je dit achterhalen? Staat de maximale houdbaarheidsdatum niet op de schoen zelf aangegeven, dan is dit verwerkt in de documentatie. Hetzij in een handleiding, hetzij op de factuur of het garantiebewijs.

Het kan nodig zijn om eerder te vervangen

In sommige gevallen kan het nodig zijn om veiligheidsschoenen eerder te vervangen, dus nog voordat de door de fabrikant opgegeven uiterste datum verstreken is. Hier is bijvoorbeeld sprake van wanneer je voelt of ziet dat er schade aan de schoen is opgetreden. Ook wanneer de schoen of schoenen het zwaar te verduren hebben gehad (denk aan schoenen met harde neuzen die je hebben beschermd bij een val van een zwaar object) is het nodig om deze te vervangen. Je kunt immers niet meer controleren of de schoen nog maximale bescherming biedt. Dat betekent dat je de veiligheid ook niet meer kunt garanderen. Uit voorzorg dien je dan nieuwe veiligheidsschoenen aan te schaffen.

Koop je veiligheidsschoenen bij ARBO winkel

Heb jij (nieuwe) veiligheidsschoenen nodig? Koop jouw veiligheidsschoenen bij ARBO winkel. Bestel gemakkelijk en snel veiligheidsschoenen in onze webshop.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.