Heftruck certificaat kwijt, wat nu?

Je bent je heftruck certificaat kwijt. Dat is super vervelend. Je hebt de cursus gevolgd en je examen gehaald. Ondanks dat je het certificaat goed hebt opgeborgen, kan het voorkomen dat je deze kwijtraakt.

Denk erom. Het heftruck certificaat is een waardecertificaat. En zonder een geldig bewijs kun je niet aantonen dat je de cursus met goed gevolg hebt gevolgd en dus capabel bent om een heftruck te besturen.

Maar geen zorgen. Je kan bij ons een nieuw certificaat aanvragen. Althans: een nieuwe pas. Het daadwerkelijke certificaat wordt slechts eenmalig verstrekt. Het is wel belangrijk de pas zo snel mogelijk aan te vragen.

Mag je werken zonder certificaat of pas?

Op het moment dat je jouw certificaat of pas kwijt bent, kun je wel verder werken. De pas is de snelste en eenvoudigste manier om te bewijzen dat je capabel bent om een heftruck te besturen. Maar niet de enige manier, gelukkig. Je staat namelijk ook geregistreerd dus er kan altijd worden gecontroleerd of jij een geldig certificaat hebt. Maar het is wel zo handig om dit altijd direct aan te kunnen tonen.

Een nieuw pasje kost 15 euro.

Je kan het pasje aanvragen door een mail te sturen naar info@arbocentrum.nl. Het is hier ook mogelijk een digitaal certificaat aan te vragen. Dat is wel zo makkelijk, want de kans op kwijtraken wordt een stuk kleiner.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Je kan je uiteraard wel aanmelden voor de basiscursus. We helpen je graag om het certificaat opnieuw te halen.

Waarom is het zo belangrijk dat je het certificaat kan laten zien?

Je hoopt het niet, maar stel je nou voor dat er een bedrijfsongeval plaatsvindt, dan wil de verzekering een bewijs zien dat je capabel bent om de heftruck te versturen.

 

Ga je solliciteren als heftruckchauffeur, je aankomende werkgever zal er zeker naar vragen. Maar ook je huidige werkgever kan controleren of je in het bezit bent van een geldig heftruck certificaat. Het gaat immers altijd en vooral over veiligheid op de werkvloer.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou