Elektrische pompwagen

De elektrische pompwagen, ook bekend als een elektrische pallettruck, wordt in menig bedrijf of magazijn gebruikt om pallets en andere stabiele zware ladingen te verplaatsen. De elektrische pompwagen is een bedrijfsvoertuig. Dat betekent dat je om deze te mogen besturen in het bezit dient te zijn van een certificaat. Dit certificaat kun je behalen bij ARBO centrum.

Waarom een certificaat voor de elektrische pompwagen?

Een elektrische pompwagen is weliswaar een relatief compact voertuig, maar desalniettemin ook een krachtig voertuig. Ook is de pompwagen voorzien van vorken. Deze kunnen bij verkeerd of onvoorzichtig gebruik leiden tot schade of letsel.

 

De elektrische pompwagen wordt vaak gebruikt in omgevingen waarin ook anderen aan het werk zijn. Dit vereist voorzichtigheid, kennis van risico’s, inzicht en goede vaardigheden. Redenen genoeg dus om een certificaat voor de elektrische pompwagen verplicht te stellen.

Een EPT cursus bij ARBO centrum

Om je certificaat voor de elektrische pompwagen te behalen, kun je een EPT cursus bij ARBO centrum volgen. Deze cursus bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Beide onderdelen worden afgesloten met een examen. In het theoriegedeelte leer je alles over het veilig besturen van de elektrische pompwagen. Je leert hoe je deze correct gebruikt, wat de risico’s en aandachtspunten zijn en hoe je niet alleen jezelf, maar ook je omgeving veilig houdt tijdens het werken met de pompwagen. In het praktijkgedeelte ga je aan de slag met de elektrische pompwagen om te oefenen met wat je in de theorie hebt geleerd. Aan het einde van de cursus doe je examen. Slaag je hiervoor? Dan ontvang je jouw EPT certificaat met een geldigheid van vijf jaar.

Ook in company mogelijk

ARBO centrum heeft cursuslocaties door heel het land. Je kunt je dus altijd inschrijven voor een cursus bij jou in de buurt. Bij voldoende animo vanuit de organisatie kan er ook een groepscursus worden verzorgd. Dat kan op een van onze locaties, maar ook in company. Het grote voordeel van een incompany cursus is niet alleen dat medewerkers hiermee (reis)tijd besparen en iedereen dezelfde opleiding geniet; cursisten kunnen ook direct oefenen met de elektrische pompwagens die in het bedrijf worden gebruikt.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

EPT certificaat kosten

EPT certificaat kosten EPT  staat voor “elektrische pallettruck”. Een elektrische pallettruck wordt gebruikt om goederen te verplaatsen in magazijnen. Hoewel het een relatief klein voertuig

Lees verder »

Waarom een EPT certificaat?

Waarom een EPT certificaat? EPT  staat voor “elektrische pallettruck”. Sommige mensen gebruiken ook wel de term elektrische pompwagen. Een elektrische pallettruck wordt, net als de

Lees verder »

Wat is een EPT?

Wat is een EPT? Een EPT is een elektrische pallettruck. Een EPT is een bedrijfsvoertuig dat veelvuldig wordt gebruikt in de transport & logistiek en

Lees verder »