EHBO rugzak

Het hebben van de juiste EHBO uitrusting is ontzettend belangrijk. Of het nu gaat om privégebruik of professioneel gebruik (voor BHV). Het is niet alleen belangrijk wát je hebt, maar ook in welke vorm. EHBO artikelen kun je in verschillende vormen krijgen: als compacte tas of trommel, of als uitgebreide koffer bijvoorbeeld. Maar heb je wel eens nagedacht over het aanschaffen van een EHBO rugzak? Een EHBO rugzak is ideaal voor iedereen die onderweg of buiten de gebruikelijke locatie wil beschikken over alle benodigde EHBO artikelen.

Een EHBO rugzak: wat is dat?

Een EHBO rugzak: de naam zegt het al. Dit is een rugzak gevuld met EHBO artikelen die je comfortabel bij je kunt dragen. Qua inhoud hoeft een EHBO rugzak niet te verschillen van een EHBO Koffer. Je kunt hem bijvoorbeeld kopen met inhoud op advies van het Oranje Kruis, voor BHV of gevuld voor een speciale bedrijfstak. Ook kun je samen met de specialisten van ARBO winkel kijken naar een samenstelling op maat. Je kunt dan gewoon een lege rugzak kopen (of meerdere exemplaren) en deze laten vullen met precies de artikelen die bij jou passen.

Wie gebruikt zo’n rugzak?

Een EHBO rugzak wordt vaak gebruikt. Kijk maar eens om je heen op een festival of evenement. EHBO’ers of BHV’ers die daar werkzaam zijn, lopen vaak met een tas op de rug. Zij moeten mobiel zijn en altijd en overal EHBO kunnen verlenen. Een rugzak is dan een stuk handiger en comfortabeler om mee te nemen dan een koffer.

 

Het zijn natuurlijk niet alleen getrainde EHBO’ers of BHV’ers op festivals of evenementen die gebruik maken van een EHBO rugzak. Een EHBO rugzak is handig voor iedereen die verzekerd wil zijn van een goede EHBO uitrusting, waar dan ook. Denk bijvoorbeeld aan docenten tijdens een schoolreisje. Of onderhoudsmonteurs die ergens op locatie aan het werk zijn. Eigenlijk kan iedereen die niet altijd op een vaste locatie aanwezig is een EHBO rugzak goed gebruiken.

 

Ook voor particulieren en gezinnen is een EHBO rugzak een uitstekende oplossing. Denk aan een vakantie. In het bijzonder aan een actieve vakantie. Je wilt de EHBO koffer die je thuis hebt misschien gewoon thuis laten. En de verbandtrommel in de auto, wil je daar laten. Met een goede EHBO rugzak ga je veilig op pad.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou