Een stootpet of veiligheidshelm?

Als je in de bouw werkt, of op een andere plaats waar gevaar mogelijk is, dan is het noodzakelijk om jezelf en je werknemers voldoende te beschermen. Een ongeluk is zo gebeurt en wanneer er iets naar beneden valt of je ergens tegenstoot, dan kan beschermende kledij ernstige schade beperken of zelfs voorkomen.

Het verschil tussen een stootpet en een veiligheidshelm

Zowel een veiligheidspet als een veiligheidshelm zorgt ervoor dat jij voldoende beschermd bent tegen gevaarlijke situaties op het werk. Dat is bijvoorbeeld het geval bij vallende objecten of het gebruik van gevaarlijke gereedschappen. Hoe voorzichtig je ook te werk gaat, een ongeluk is snel gebeurt. Je kan er je dus beter goed op voorzien. Op bepaalde werkplaatsen is het dragen van een helm zelfs verplicht, dit is voornamelijk afhankelijk van de risicofactoren.

 

Een veiligheidspet en -helm zijn niet exact hetzelfde, er zijn onderling enkele verschillen. Een stootpet is voornamelijk gemaakt om je hoofd te beschermen tegen stoten. De veiligheidshelm gaat nog een stapje verder, naast bescherming tegen het stoten van je hoofd, behoedt de helm je ook voor andere gevaren. Als er dus veel gevaar is voor vallende objecten, dan kan je beter voor een helm kiezen. De helm is stevig genoeg om zo’n klap op te vangen, een stootpet niet. Een helm biedt je ook bescherming tegen spatten van gesmolten metaal en andere chemicaliën. De helm is ietsje duurder, maar biedt je een betere bescherming.

Een stootpet is dus voordeliger en is meer als voldoende wanneer er niet met chemicaliën gewerkt wordt of wanneer er geen gevaar is voor vallende objecten. Heeft de pet nog andere voordelen tegenover de helm? Een stoothelm is twee keer zo licht als een veiligheidshelm, waardoor hij comfortabeler rond je hoofd zit. Je voelt hem bijna niet zitten, waardoor het veel aangenamer werken is. Ook de materialen waaruit deze pet gemaakt is, zorgen voor je comfort en over het algemeen sluit hij veel beter aan op het hoofd dan een helm. Stootpetten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo zijn er voor elk seizoen stootpetten, waardoor je van nog meer comfort kunt genieten.

Wat is dan de beste keuze voor jou? Of je het best stoothelmen of veiligheidshelmen voor jou en je werknemers koopt, hangt af van de veiligheidsbehoefte van je bedrijf. Neem geen onnodige risico’s: als er enige kans bestaat dat objecten naar beneden kunnen vallen, dan kies je dus het best voor veiligheidshelmen. Hetzelfde geldt voor schadelijke chemicaliën. Ben je er zeker van dat een stootpet voldoende is? Dan hoef je geen helmen te kopen, gun je werknemers dan het comfort van een stootpet!

Veiligheidspet kopen?

Wil je graag een veiligheidspet kopen? Kies dan meteen voor een veiligheidspet van uitstekende kwaliteit. Anders zijn je werknemers nog steeds niet voldoende beschermd! Kwaliteitsvolle veiligheidspetten die voldoen aan strikte veiligheidsnormen kan je vinden in de arbowinkel. Je vindt ze in verschillende modellen, maten en soorten. Zo is er altijd wel een veiligheidspet die precies past bij het imago van je bedrijf. Bovendien zijn er regelmatig interessante kortingen en krijg je ze snel geleverd!

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou