De VCA e-learning

Wil jij je VCA certificaat behalen, dan zul je examen moeten doen om dit te bemachtigen. En examen, betekent leren. Hoe ga jij leren voor jouw VCA certificaat? Bekende methoden zijn VCA boeken, of het volgen van een VCA cursus. Er is anno nu echter nog een andere manier en dat is de VCA e-learning cursus. Waarom zou je geen gebruik maken van de moderne mogelijkheden? Met een VCA e-learning programma kun je op je eigen manier, op je eigen tempo leren voor je VCA examen. Veel mensen vinden dit het prettigst. Lees hier wat de VCA e-learning module precies inhoudt.

VCA e-learning: wat is dat?

Van oudsher kun je kiezen om voor je VCA te leren met behulp van boeken. Een veelgehoord argument van mensen die kiezen voor een boek, is dat zij het prettig vinden om te kunnen leren wanneer het hen uitkomt. Voor sommige mensen werkt een klassikale aanpak, zoals in een cursus. Voor hen is het ergens aanwezig moeten zijn vaak een stok achter de deur.

 

Anderen vinden het prettig om zelf de regie te houden over het studeren. Wanneer je over de discipline beschikt om goed zelfstandig te leren – dit is wel een voorwaarde – is het heel erg fijn om dit te kunnen doen waar en wanneer je wilt.

 

Tegenwoordig ben je hiervoor niet meer afhankelijk van boeken, maar kun je uiteraard ook leren via de computer. De VCA e-learning module van ARBO centrum is geheel digitaal. Het enige wat je nodig hebt is een device met internetverbinding. Je kunt dus echt leren waar en wanneer het jou uitkomt. In de pauze tijdens het werk, in de trein terug naar huis, ‘s avonds voor het slapen gaan of even een paar uurtjes in het weekend.

Hoe werkt VCA e-learning?

VCA e-learning van ARBO centrum werkt eenvoudig. Middels je persoonlijke login krijg je toegang tot je persoonlijke e-learning omgeving. Hierin heb je toegang tot al het studiemateriaal.

De voordelen van e-learning

E-learning kent een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van leren met een fysiek boek. Zo is er in de e-learning module letterlijk veel meer ruimte voor uitleg en voorbeelden. Dankzij goede praktijkvoorbeelden die in de e-learning module worden aangehaald, zul je de stof nog sneller en beter begrijpen. Wat ook handig is: je bepaalt zelf wanneer je klaar bent voor je examen. In je e-learning omgeving kun je zelf je examen aanvragen en een datum prikken.

Voor VCA basis en VCA VOL

VCA e-learning is er zowel voor VCA basis (voor uitvoerende medewerkers) als voor VCA VOL (voor leidinggevende medewerkers).

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.