Alles wat je moet weten over de EHBO cursus

Overweeg jij om een EHBO cursus te gaan volgen? Dat is een zeer verstandig besluit. Een EHBO cursus geeft je de kennis om daadkrachtig en adequaat op te treden bij tal van kwetsuren en ongelukken, groot en klein. Maar hoe ziet zo’n EHBO cursus er precies uit? Dit is alles wat je moet weten van een EHBO cursus.

Alles wat je moet weten: je krijgt een officiële status

Het eerste wat je moet weten van een EHBO cursus is dat je, wanneer je de cursus met succes voltooit, een officiële status krijgt. Jij mag jezelf wanneer je in het bezit bent van het EHBO certificaat officieel EHBO’er noemen.

Om deze status te behouden, zul je periodiek (jaarlijks) een herhalingscursus moeten volgen. Ook dat is belangrijk om te weten wanneer je een EHBO cursus gaat volgen. Die herhaling is nodig om je kennis en vaardigheden op niveau te halen.

Theorie en praktijk

Wat je ook moet weten van de EHBO cursus is dat deze bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Dit maakt de cursus beslist niet saai, maar juist uitdagend om te volgen. Wat je in theorie leert, oefen je direct in de praktijk.

Je doet direct examen

Aansluitend aan de theorie- en praktijkoefeningen doe je examen. Dit betekent dat alles wat je geleerd hebt nog vers in je geheugen staat. Dat vergroot je kans om direct te slagen. Je behaalt als het goed is dus binnen een dag je certificaat.

Reanimatie met AED is in onze cursus opgenomen

Door heel het land hangen steeds meer AED’s. Reanimeren met een AED  is bij ARBO centrum dan ook een vast onderdeel van de cursus.

Les van ervaren docenten

Volg jij jouw EHBO cursus bij ARBO centrum, dan weet je zeker dat je les krijgt van ervaren docenten met veel praktijkervaring en actuele kennis van zaken.

Schrijf je in bij een vestiging bij jou in de buurt

Wist je dat ARBO centrum tientallen vestigingen door heel het land heeft? Er is dus altijd een vestiging bij jou in de buurt. Schrijf je nu in voor de EHBO cursus. Wil je bedrijfsmatig hulp kunnen verlenen? Bekijk dan de BHV cursus.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.