Wat is een ruimzichtbril?

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn essentieel om veiligheid en bescherming op de werkplek te garanderen. Een belangrijk onderdeel van PBM zijn oogbeschermingsmiddelen, waaronder ruimzichtbrillen. Maar wat is een ruimzichtbril precies? En hoe verschilt deze van een normale veiligheidsbril?

Wat een ruimzichtbril is

Een ruimzichtbril is een specifiek type veiligheidsbril die het volledige ooggebied bedekt en beschermt, inclusief de zijkanten. Zo zorgen ze voor een optimale bescherming tegen onder andere stof, chemicaliën, vonken, splinters, en andere schadelijke deeltjes die oogletsel kunnen veroorzaken.

Hoe ze verschillen van normale veiligheidsbrillen

Ruimzichtbrillen verschillen in enkele opzichten van normale veiligheidsbrillen. Ze zijn voorzien van verstelbare banden om een goede pasvorm te garanderen, wat essentieel is om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn in het beschermen van de ogen.

 

Een belangrijk kenmerk van ruimzichtbrillen is dat ze over een normale bril kunnen worden gedragen. Dit is vooral nuttig voor werknemers die een bril op sterkte dragen.

 

Ruimzichtbrillen zijn bijzonder nuttig in industrieën en werkomgevingen waar werknemers worden blootgesteld aan gevaarlijke stoffen of rondvliegende deeltjes. Dit omvat sectoren zoals de bouw, productie, laboratoria, gezondheidszorg en andere industrieën waar chemische, biologische of fysieke gevaren aanwezig zijn.

“Ruimzicht” is niet voor niets

De naam “ruimzichtbril” zegt natuurlijk ook iets over het zicht dat deze bril biedt. Hij is namelijk niet alleen ontworpen om het gehele gebied rond de ogen zo goed mogelijk te beschermen: het kijkvenster is ook dermate groot dat je niet tegen randen aankijkt.

 

Een ruimzichtbril is daarom de perfecte oplossing voor iedereen die wil profiteren van optimale bescherming in combinatie met maximaal zicht.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.