Reflecterende kleding aan in de hitte? Dat kan

Je weet dat het dragen van reflecterende kleding ontzettend belangrijk is. Door te zorgen voor goede zichtbaarheid werk je veiliger. Ook kun je hierdoor ongelukken voorkomen. Waar wat nu als het heet is? Zeker wanneer je buiten in de zon aan het werk bent, kan het zo zijn dat je er helemaal niet op zit te wachten om reflecterende kleding te dragen. Je hebt dan helemaal geen zin om nóg een laag te dragen. Dat maakt het allemaal alleen nog maar warmer, toch? Nee. Reflecterende kleding kun je zeker ook aan in de hitte. Kijk maar.

Wist je dat je gewoon een veiligheids t-shirt kunt dragen?

Wanneer je denkt aan reflecterende kleding, denk je misschien aan kleding die je over je reguliere kleding heen draagt. Begrijpelijk. Veiligheidsjassen zijn bijvoorbeeld heel bekend. Maar wist je dat je ook “gewoon” een veiligheids t-shirt kunt dragen? Dit reflecterende t-shirt kun je dragen in plaats van een normaal t-shirt. Hiermee ben je gewoon comfortabel en luchtig aan het werk, terwijl je optimaal zichtbaar bent. Je kunt zelfs kiezen voor een veiligheidspolo.

Veiligheidshesje zonder mouwen

Een veiligheidshesje zonder mouwen draag je weliswaar over je reguliere kleding heen, maar dit hesje is zo licht en dun dat het nauwelijks gewicht of warmte toevoegt. Je zult merken dat je het tijdens het werk echt niet warmer krijgt.

Wat dacht je van een hi viz pet?

Heb je moeite met reflecterende kleding tijdens hitte? Kies dan voor een hi viz pet. Hiermee sla je een dubbelslag. Je bent hiermee extra goed zichtbaar. Niet alleen dat: een veiligheidspet (hi viz pet) kan je zelfs beschermen tegen hitte. De pet vormt een effectieve bescherming tegen de zon.

Schaf jouw reflecterende kleding aan

Ook in de warme maanden is het belangrijk om te blijven werken met reflecterende kleding. Dat kan dus comfortabel. Ook op hete dagen. Schaf jouw reflecterende kleding aan in onze webshop.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten Werkgevers stellen jaarlijks miljarden beschikbaar voor opleidingen en trainingen voor personeel. Dit budget wordt ingezet voor verschillende doeleinden, waaronder loopbaancoaching en

Lees verder »
Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?