Om deze redenen laat je code 95 bijschrijven

Voor beroepschauffeurs is het verplicht om code 95 nascholing te volgen. Dit is nascholing die specifiek is ontwikkeld om chauffeurs zo veilig en capabel mogelijk te laten rijden. Je denkt misschien: ik heb een rijbewijs, ik heb examen gedaan: ik ben een goede chauffeur. Dat kan zeker zo zijn. Maar er vinden jaarlijks nog steeds veel ongelukken plaats in het verkeer en bij het besturen en bedienen van voertuigen. Daarom wordt er doorlopend gewerkt aan veiligheid. Code 95 nascholing is daarbij belangrijk. Het gaat namelijk ook om vaardigheden rondom de kern van je beroep. Waarom laat je code 95 bijschrijven? Je leest het hier.

Omdat je verplicht bent aan nascholing te doen

Eigenlijk zouden wij deze blog heel kort kunnen houden. Ben jij een beroepschauffeur die aan code 95 moet voldoen? Dan ben je ook verplicht om voldoende nascholing te volgen. De eis is 35 uur per 5 jaar. Dat valt dus best wel mee. Met een volle dag (7 uur) per jaar voldoe je dus al aan de eis. Je kunt echter zelf bepalen hoe je deze uren concreet invult. Belangrijk is in elk geval dat je aan de eis voldoet.

Omdat jij jezelf wilt blijven ontwikkelen

Code 95 uren bijschrijven is dus verplicht. Maar een goede chauffeur heeft van zichzelf ook motivatie. Het is toch belangrijk en interessant om bij te blijven leren? Het mooie aan code 95 is dat je leert over zaken die met jouw beroep te maken hebben. Natuurlijk hoeft niemand je meer te leren hoe je moet rijden. Maar er zijn veel zaken om het rijden heen die aandacht behoeven. Je werk blijft een stuk leuker en uitdagender wanneer jij jezelf blijft ontwikkelen.

Een goed signaal naar werkgevers en opdrachtgevers

Een beroepschauffeur die code 95 uren bij laat schrijven, maakt een goede indruk. Ook naar eventuele nieuwe werkgevers en opdrachtgevers, natuurlijk. Wanneer je aan je code 95 uren voldoet, zend je daarmee een signaal uit dat jij je werk serieus neemt en je inspant om een zo goede en veilig mogelijke chauffeur te zijn en te blijven.

Bekijk onze code 95 cursussen

Ben jij een beginnende chauffeur en moet jij nog code 95 uren laten bijschrijven? Of wil je direct bij het behalen van je certificaat uren kunnen bijschrijven? Bekijk dan de code 95 cursussen van ARBO centrum. Er zit ook voor jou ongetwijfeld een interessante cursus tussen. Schrijf je snel in op een locatie bij jou in de buurt.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten Werkgevers stellen jaarlijks miljarden beschikbaar voor opleidingen en trainingen voor personeel. Dit budget wordt ingezet voor verschillende doeleinden, waaronder loopbaancoaching en

Lees verder »
Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.