Nieuw: digitale ARBO passen!

Onze ARBO passen ken je (hopelijk) al. Met deze (fysieke) plastic pas kun jij te allen tijde bewijzen dat je gecertificeerd bent.

 

Met veel enthousiasme stellen we de digitale ARBO pas aan je voor. Wij gaan dus over van (fysieke) plastic passen naar digitale ARBO passen. Hierbij worden jouw gegevens en ARBO pas digitaal opgeslagen. Met onze digitale ARBO passen heeft iedere cursist een digitale pas altijd bij de hand. De digitale pas is daarnaast een duurzaam alternatief voor de fysieke pas. Ideaal toch?

Waarom geen (fysieke) plastic pas meer?

We hebben besloten om de ARBO passen digitaal te versturen, maar waarom? 

 

  • Met onze digitale ARBO passen heeft iedere cursist een digitale pas altijd bij de hand.
  • De digitale pas is daarnaast een duurzaam alternatief voor de fysieke pas. 
  • Bovendien heb je de digitale pas sneller in je bezit, omdat deze niet door ons per post dient te worden verzonden. 
  • Daarnaast raak je een digitale pas niet kwijt! 

 

Een digitale pas is dus een duurzaam alternatief voor een fysieke plastic pas. Zo draag je ook een steentje bij aan het milieu!

Kan ik mijn (fysieke) plastic pas blijven gebruiken?

Ja, dat kan! Als je ARBO pas verlopen is en je opnieuw geslaagd bent voor een opleiding, kun je er alsnog voor kiezen om een plastic ARBO pas te gebruiken. Je kan er namelijk eventueel voor kiezen om de pas opgestuurd te krijgen. Hiervoor wordt een bedrag van €10,- gerekend.

Mijn pas is kwijt, gestolen of gebruiken. Hoe vraag ik een nieuwe aan?

Wanneer je jouw ARBO pas kwijt bent, kun je eenvoudig een nieuwe aanvragen. Neem contact op met de opleider waar jij jouw veiligheidsopleiding hebt gevolgd. Zij kunnen voor jou opnieuw een ARBO pas aanvragen. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen.

 

 

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe. Een nieuw (plastic) pasje kost €10,- excl. btw, het certificaat is ook digitaal verkrijgbaar per mail. Aanvragen van een nieuwe pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Ik wil mijn ARBO pas ook in de toekomst per post blijven ontvangen, wat moet ik doen?

Je kan er eventueel voor kiezen om de pas opgestuurd te krijgen. Hiervoor wordt een bedrag van €10,- gerekend.

Hoe kan ik een digitale ARBO pas aanvragen?

Je (digitale) ARBO pas ontvang je alleen wanneer je bent geslaagd voor het officiële examen van de cursus die je gevolgd hebt. Deze krijg je automatisch toegestuurd wanneer je geslaagd bent. Ben jij je pasje kwijt? Je kan het (digitale) pasje aanvragen door een mail te sturen naar info@arbocentrum.nl. Het is hier ook mogelijk een digitaal certificaat aan te vragen. Dat is wel zo makkelijk, want de kans op kwijtraken wordt een stuk kleiner.

Is het ook mogelijk om in het verleden behaalde ARBO passen digitaal te ontvangen?

Het is niet mogelijk om een digitale ARBO pas van een eerder gevolgde cursus te ontvangen. Dit is enkel mogelijk bij cursussen die vanaf eind februari ingepland staan. 

Krijgt de werkgever ook een digitale ARBO pas van de werknemer?

De digitale ARBO pas is persoonsgebonden. Echter kan de werkgever dit wel terugvinden in het klantportaal. 

Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig?

ARBO centrum zet zich in om veiligheid onderdeel te maken van het denken en handelen van mens en organisatie. We zijn ervoor verantwoordelijk om je persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen. We moeten daarbij voldoen aan de eisen van de privacyregelgeving. We willen transparant zijn over de soorten gegevens die we verwerken, de doelen voor de verwerking, met wie we gegevens delen en welke rechten je hebt ten aanzien van je eigen gegevens. Meer lezen?

Vragen over deze blog? Mail gerust naar info@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?