Nieuw: digitale ARBO passen!

Onze ARBO passen ken je (hopelijk) al. Met deze (fysieke) plastic pas kun jij te allen tijde bewijzen dat je gecertificeerd bent.

Met veel enthousiasme stellen we de digitale ARBO pas aan je voor. Wij gaan dus over van fysieke passen naar digitale ARBO passen.  Hierbij worden jouw cursusgegevens en de ARBO pas digitaal opgeslagen. Zo heb je het pasje altijd gemakkelijk, op je smartphone, bij de hand. De digitale pas is daarnaast een duurzaam alternatief voor de fysieke pas. Ideaal toch?

Waarom geen (fysieke) plastic pas meer?

We hebben besloten om de ARBO passen digitaal te versturen, maar waarom? 

  • Met onze digitale ARBO passen heeft iedere cursist een het pasje altijd bij de hand.
  • De digitale pas is een duurzaam alternatief voor de fysieke pas. Zo draag je ook een steentje bij aan het milieu!
  • Bovendien heb je de digitale pas sneller in je bezit, omdat deze niet door ons per post hoeft te worden verzonden. 
  • Daarnaast raak je een digitale pas niet kwijt! 

Kan ik mijn (fysieke) plastic pas blijven gebruiken?

Ja, dat kan! Als je ARBO pas verlopen is en je opnieuw geslaagd bent voor een opleiding, kun je er alsnog voor kiezen om een plastic ARBO pas te gebruiken. Je kunt er namelijk eventueel voor kiezen om de pas opgestuurd te krijgen. Hiervoor wordt een bedrag van €10,- gerekend.

Mijn pas is kwijt, gestolen of beschadigd. Hoe vraag ik een nieuwe aan?

Wanneer je jouw ARBO pas kwijt bent, kun je eenvoudig een nieuwe aanvragen. Neem contact met ons op indien je jouw veiligheidsopleiding bij ons hebt gevolgd. Wij kunnen voor jou opnieuw een ARBO pas aanmaken. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.  Aanvragen van een nieuwe pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Ik wil mijn ARBO pas ook in de toekomst per post blijven ontvangen, wat moet ik doen?

Je kunt er eventueel voor kiezen om de pas opgestuurd te krijgen. Hiervoor wordt een bedrag van €10,- per pasje gerekend.

Hoe kan ik een digitale ARBO pas aanvragen?

Je digitale ARBO pas ontvang je alleen wanneer je bent geslaagd voor het officiële examen van de cursus die je gevolgd hebt. Deze krijg je automatisch toegestuurd wanneer je geslaagd bent. Ben jij je pasje kwijt? Je kunt het digitale pasje aanvragen door een mail te sturen naar info@arbocentrum.nl. Het is hier ook mogelijk een digitaal certificaat aan te vragen. Dat is wel zo makkelijk, want de kans op kwijtraken wordt een stuk kleiner.

Is het ook mogelijk om in het verleden behaalde ARBO passen digitaal te ontvangen?

Het is enkel mogelijk bij cursussen die vanaf eind februari 2023 gevolgd zijn. 

Krijgt de werkgever ook een digitale ARBO pas van de werknemer?

De digitale ARBO pas is persoonsgebonden. Echter kan de werkgever deze wel terugvinden in het klantportaal. 

Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig?

ARBO centrum zet zich in om veiligheid onderdeel te maken van het denken en handelen van mens en organisatie. We zijn ervoor verantwoordelijk om je persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen. We moeten daarbij voldoen aan de eisen van de privacyregelgeving. We willen transparant zijn over de soort gegevens die we verwerken, de doelen voor de verwerking, met wie we gegevens delen en welke rechten je hebt ten aanzien van je eigen gegevens. Meer lezen?

Vragen over deze blog? Mail gerust naar info@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten Werkgevers stellen jaarlijks miljarden beschikbaar voor opleidingen en trainingen voor personeel. Dit budget wordt ingezet voor verschillende doeleinden, waaronder loopbaancoaching en

Lees verder »
Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.