Heb jij je brandmeldinstallatie goed geregeld? Dit moet je weten

Heb jij je brandmeldinstallatie goed geregeld? Een brandmeldinstallatie is verplicht wanneer een brand niet overal en altijd snel kan worden opgemerkt. In de praktijk komt dit vaak voor, wat betekent dat bijna elk bedrijf verplicht is om een brandmeldinstallatie te hebben. Deze moet geheel aan de eisen van het bouwbesluit voldoen en dient jaarlijks gekeurd te worden.

 

Wanneer je beschikt over een goede brandmeldinstallatie is dat een belangrijke eerste stap. Maar je bent er nog niet.  Het is namelijk van belang om een medewerker op te leiden die de brandmeldinstallatie kan beheren. In dit artikel vertellen wij je waarom dit zo belangrijk is en waarom het aan te raden is de beheerder brandmeldinstallatie cursus te volgen.

brandmeldinstallatie

Waarom een beheerder brandmeldinstallatie opleiden?

Ieder bedrijf moet iemand opleiden om de brandmeldinstallatie te bedienen: de beheerder brandmeldinstallatie. Anders kan de brandmelder niet optimaal functioneren, waardoor deze alsnog weinig nut heeft. De brandmeldinstallatie beheerder zorgt ervoor dat belangrijke controles en handelingen verricht worden die de veiligheid en optimale werking van de brandmeldinstallatie waarborgen. Zo is ook de veiligheid van medewerkers gegarandeerd.

 

Een goed werkende brandmeldinstallatie is cruciaal voor een veilige werkplek. Heb je deze niet of wordt deze niet goed beheerd, dan is de kans op ernstige gevolgen bij een brand groter. Een beheerder brandmeldinstallatie is niet alleen belangrijk op het moment dat er brand uitbreekt; hij of zij voert ook belangrijke controles uit en houdt logboeken bij. Ook is de beheerder de primaire contactpersoon voor hulporganisaties.

Advies over je brandmeldinstallatie

Heb jij advies nodig over je brandmeldinstallatie? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten zorgen voor gedegen advies op maat.

Leid medewerkers op tot beheerder

Meld jezelf of medewerkers direct aan voor de beheerder brandmeldinstallatie cursus bij ARBO centrum. Onze cursisten behalen een slagingspercentage van meer dan 95%. Wij hebben verschillende locaties in diverse provincies. Hierdoor kun je eenvoudig en snel een cursus volgen bij jou in de buurt.  Kies ook voor onze beheerder brandmeldinstallatie cursus en zorg voor optimale veiligheid in jouw organisatie.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?