4 tips voor het slagen van je NEN 3140 examen

Wanneer je NEN 3140 examen gaat doen, wil je natuurlijk in één keer slagen. De kans dat dit lukt bepaal je zelf voor een groot deel. Lees deze 4 tips voor het slagen voor je NEN 3140 examen.

Scroll om verder te lezen >>

NEN 3140 cursus volgen?

Zorg ervoor dat je tijd hebt om te leren

Een goed resultaat begint met goed plannen. Het maken van een NEN 3140 examen is echt niet onmogelijk. Wanneer je goed bent voorbereid, zul je zeer waarschijnlijk slagen. Maar het is ook niet zo dat je het even tussendoor doet zonder veel voorbereiding. Stel jezelf in staat om een goed resultaat te behalen. Plan je examen niet middenin een drukke periode maar zorg voor een slimme timing.

Neem het examen serieus

In het verlengde van het vorige punt: neem het examen serieus. NEN 3140 is bedacht om veiligheid bij het werken aan elektrische installaties te vergroten. Daar is kennis voor nodig. Het NEN 3140 examen toetst je op deze kennis. Maak niet de fout te denken dat je er wel even doorheen wandelt. Ook al heb je een technische achtergrond: neem het examen serieus. Het zou toch zonde zijn als je zakt omdat je niet goed bent voorbereid.

Maak proefexamens

Kennis is één ding: deze kennis op het juiste moment kunnen aanroepen of toepassen is iets anders. Voor best veel mensen is het maken van een examen toch wel spannend. Je kunt ervoor zorgen dat je hier meer vertrouwd mee raakt. Door proefexamens te maken krijg je een goede indruk van wat je uiteindelijk te wachten staat. Je toetst je kennis en oefent met de vraagstelling. Zo ga je optimaal voorbereid en meer ontspannen je officiële examen in.

Bereid je optimaal voor met een cursus

Over optimaal voorbereiden gesproken: waarom zou je geen NEN 3140 cursus volgen? Op een NEN 3140 cursus leer je alles wat je moet weten van een ervaren docent. Ook oefen je de stof en direct aansluitend op de cursus doe je examen. De cursisten van ARBO centrum behalen een slagingspercentage van meer dan 95%. Schrijf je daarom in voor een NEN 3140 cursus bij jou in de buurt.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?