Om deze redenen laat jij jouw medewerkers een rolsteiger certificaat halen

Je ziet iemand werken op een rolsteiger en denkt: die is veilig bezig. Dat is ook zo. Een rolsteiger is gemaakt om veilig op hoogte te kunnen werken. Dit lukt alleen als je weet hoe je om moet gaan met werken op de rolsteiger. Om dit te garanderen moet je het rolsteiger certificaat halen. Dat biedt meer voordelen en is belangrijker dan je misschien denkt. Lees maar eens deze 3 redenen om een rolsteiger certificaat te halen.

redenen voor een rolsteiger cursus

Scroll om verder te lezen >>

Rolsteiger groepstraining volgen?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Het begint al bij de opbouw

De waarde van het rolsteiger certificaat bewijst zich al voordat je de rolsteiger beklimt om je werk te doen. Voor een veilige rolsteiger is de juiste opbouw onmisbaar. Dit is dan ook een van de onderdelen van het behalen van je certificaat. Hoe kun je zorgen voor veiligheid als je niet weet hoe je een rolsteiger goed opbouwt? Niet, natuurlijk. Daarom is dit een belangrijke reden om je rolsteiger certificaat te halen.

Je weet hoe je veilig blijft tijdens het werk

Heb jij je rolsteiger certificaat behaald, dan heb je ook geleerd hoe je veilig werkt. Een rolsteiger zorgt voor meer veiligheid maar alleen als je hier goed gebruik van maakt. Misbruik of onbedoeld verkeerd gebruik kan de situatie juist veel onveiliger maken. Bij het behalen van je certificaat leer je waar je op moet letten. Je weet wat je wel en niet kunt doen met het oog op veiligheid.

Bewijs in geval van een ongeval of calamiteit

Je hoopt nooit een ongeval mee te maken met een rolsteiger. Toch kan dit gebeuren. Is dit gebeurd door onkunde, dan is dat ontzettend kwalijk. Betrokken partijen zullen altijd controleren of hier sprake van was. Als je in het bezit bent van een geldig rolsteiger certificaat kun je laten zien dat er van onkunde geen sprake was. Je hebt namelijk aangetoond dat je alle benodigde kennis hebt.

Schrijf je in voor de cursus

Wil jij je rolsteiger certificaat behalen? Schrijf je dan in voor de rolsteiger basiscursus van ARBO centrum. Binnen een dag leer je alles wat je moet weten om veilig rolsteigers op te kunnen bouwen en er veilig op te kunnen werken.

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?