3 manieren om code 95 te verlengen

Beroepschauffeurs dienen te voldoen aan de eisen van code 95. Dit wil zeggen dat zij elke 5 jaar 35 uur aan nascholing dienen te volgen. 35 uur, dat klinkt heftig, maar over een periode van vijf jaar komt dit neer op 7 uur per jaar. Kortom: een werkdag per jaar. Dat is dus prima te doen. Je code 95 verlengen doe je door je in te schrijven voor nascholing. Je hebt heel veel keuze. Maar op welke manier ga je dit doen? Onderstaand 3 manieren om code 95 te verlengen.

Vrachtwagens

Code 95 verlengen met een nascholingscursus

De meest gebruikte manier om code 95 te verlengen is door een nascholingscursus te volgen. Meestal zijn dit theoretische cursussen. Sommige duren een dagdeel, andere een hele dag. Je bent niet verplicht om voor het een óf het ander te kiezen: kies waar jij behoefte aan hebt. Er staat ook geen minimaal aantal uren per jaar: zolang je per vijf jaar maar aan die 35 uur komt. Of je het nu allemaal in één week doet, evenredig verdeeld of onregelmatig: dat maakt helemaal niets uit. Je dient alleen wél nascholing te volgen bij een erkende instantie. Anders tellen de uren niet mee en dat zou zonde zijn.

Volg een praktijktraining

Die 35 uur is niet de enige eis. Een andere eis is dat 7 uren van die 35 moeten bestaan uit praktijkscholing. Denk er dus eens aan om een praktijktraining te volgen. Dat is weer eens wat anders. Een goede praktijktraining is absoluut ontzettend interessant en leerzaam. Onze tip bij een praktijktraining zou wel zijn om in één keer aan die 7 uur proberen te komen. Maar ook hier geldt dat je alle vrijheid hebt. De 7 uur praktijktraining die je nodig hebt om code 95 te verlengen, kun je ook verdelen over meerdere cursussen.

Code 95 inclusief een nieuw certificaat

ARBO centrum biedt je nog een handige manier om je code 95 te verlengen. Bij ons kun je namelijk een nieuw certificaat behalen inclusief code 95. Bekijk de mogelijkheden van code 95 cursussen maar eens. Dit is ontzettend handig. Moet je een nieuw certificaat behalen, dan kun je direct 7 uren voor je code 95 bijschrijven. Ook als je voor het eerst een certificaat behaalt en dus voor het eerst als beroepschauffeur aan het werk gaat, is dit direct een goede start. Het is lekker om meteel al een mooi aantal uren bij te kunnen schrijven.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?