Welke keuringsstickers zijn nodig als NEN 3140 keurmeester?

Als NEN 3140 keurmeester zorg je voor de keuring van elektrische handgereedschappen en apparaten onder laagspanning. Je hebt een belangrijke taak. Je inspecteert namelijk of deze apparaten en gereedschappen veilig zijn op elektrisch gebied. Dus of er veilig mee gewerkt kan worden. Er mag natuurlijk alleen worden gewerkt met goedgekeurde apparaten. Daarom wil je ook laten zien dat een apparaat is goedgekeurd. Dit doe je door middel van keuringsstickers. Welke keuringsstickers zijn nodig als NEN 3140 keurmeester?

Een sticker die laat zien dat een apparaat is goedgekeurd

Het belangrijkste na een keuring van een apparaat is dat je laat zien dat het apparaat is goedgekeurd. Natuurlijk maak je als keurmeester een rapport op. Dit rapport geldt als officieel bewijs dat een apparaat is goedgekeurd. Ook met een keuringssticker kun je dit duidelijk maken. Wanneer er een inspectie plaatsvindt, kun je met de sticker aantonen dat het apparaat is goedgekeurd. Dit zal nog wel worden gecontroleerd in het keuringsrapport, maar je kunt in elk geval verder werken.

De keuringssticker die je als NEN 3140 keurmeester nodig hebt, is dus een sticker die duidelijk laat zien dat het apparaat is goedgekeurd. Maar niet alleen dat: men moet ook kunnen zien dat een keuring geldig is. Dus het is belangrijk dat de sticker ook toont wanneer een apparaat is gekeurd of tot wanneer de keuring geldig is.

Kijk goed naar de mogelijkheden

Er zijn veel verschillende soorten keuringsstickers verkrijgbaar die een NEN 3140 keurmeester kan gebruiken. De minimale vereiste is dus dat je kunt zien dat een apparaat is goedgekeurd en over een nog geldige keuring beschikt. Maar heb je deze keuringsstickers nodig, kijk dan eens goed naar de verschillende mogelijkheden.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

NEN 3140 kosten

NEN 3140 kosten Om te mogen werken aan elektrische apparatuur en gereedschappen onder laagspanning dien je in het bezit te zijn van een geldig NEN

Lees verder »