Welke EHBO koffer heb ik nodig binnen mijn bedrijf: en waarom?

Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Daarom is het altijd verstandig om EHBO artikelen bij de hand te hebben. Een EHBO koffer is hiervoor ideaal. Je hebt alle EHBO benodigdheden in een compacte koffer zitten die overal kan worden opgehangen. Zorg er altijd voor dat deze in het zicht hangt. Zo is de ehbo koffer altijd makkelijk te vinden wanneer het nodig is. Maar welke EHBO koffer hang je nou eigenlijk op? En waarom? 

Welke EHBO koffer is geschikt bij ons op het werk?

Welke EHBO koffer jij nodig hebt op het werk hangt af van de sector waarin je werkt en hoe veel mensen zich bevinden in direct omgeving. Voor de meeste sectoren bestaan er specifieke EHBO koffers. Zo heb je EHBO koffers voor de bouw, sport, industriekinderopvanghoreca en voor op kantoor. Deze koffers beschikken over een toepassende inhoud voor desbetreffende sector. Zo heb je in de EHBO koffer voor de horeca blauwe HACCP pleisters zitten. Deze zijn namelijk makkelijk terug te vinden mochten ze bijvoorbeeld in het eten vallen. Bevind jij je op een kantoor waar niet snel een ongeluk zal plaatsvinden? Dan is de EHBO koffer B zeer geschikt. Dit is een compacte koffer met een basis inhoud

 

Is de kans op een ongeluk bij jou op de werkvloer wel groot aanwezig dan is het verstandiger om voor de EHBO koffer A te gaan. Dit is een luxe EHBO koffer met een uitgebreide inhoud die geschikt is voor vrijwel elk bedrijf. 

Waarom heb ik de juiste EHBO koffer nodig?

Het is belangrijk dat je de juiste koffer aan de muur hebt hangen met de juiste EHBO artikelen. Zo kan een slachtoffer het besbehandeld worden. Je wilt namelijk niet dat er een ongeval plaatsvindt, en je niet beschikt over de juiste EHBO artikelenHet slachtoffer kan dan niet op de juiste manier behandelen en dit kan nare gevolgen opleveren. Het bezitten van de juiste EHBO koffer is niet alleen handighet is ook wettelijk verplicht voor bedrijven om EHBO koffers te hebben.

Hoe nu verder?

Nu je weet welke EHBO koffer jij nodig hebt is het belangrijk dat je er voldoende aanschaft. Maar hoeveel heb je er eigenlijk nodig? Er moet in elke ruimte (afdeling) en verdieping een EHBO koffer hangen. Het is namelijk verplicht vanuit de ARBO wet dat de EHBO koffer binnen 30 seconden gebruikt kan worden. Let hierbij wel op dat je dus binnen 15 seconden bij de koffer moet zijn en vervolgens 15 seconden hebt om terug te keren naar het slachtoffer. Tot slot is het wettelijk verplicht om jouw EHBO koffers elk jaar te keuren. Wij helpen je hier graag bij! Onze REOB gediplomeerde keurmeesters komen dan langs bij jou op locatie zodat je hier geen omkijken meer naar hebt.  

Je weet nu welke EHBO koffer je nodig hebt en waarom, kan je beginnen met het compleet veilig maken van jouw bedrijf. Zo ben je goed voorbereid mocht er een ongeluk plaatsvinden. 
Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

BHV cursus kosten

BHV cursus kosten Wil jij BHV’er (bedrijfshulpverlener) worden, dan lever je een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van het bedrijf. Bovendien profiteer je privé ook

Lees verder »